2018. április 26. Ervin
Miskolc
12°C / 17°C
Lelőtték az oroszlánokat, amelyek a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkból szöktek meg
mti.hu
|
2017. július 14. 09:47
|
frissítve: 2017. július 14. 22:10
Lelőtték azt a három hímoroszlánt, amelyek a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkból szöktek meg - közölte a rezervátum szóvivője csütörtökön.

Egy gazda, aki a Kruger közelében lakik, lelőtt közülük egyet, amikor meglátta, hogy a három szökött ragadozó éppen felfalja a farm egyik tehenét - idézte a szóvivőt a BBC hírportálja. Egy másik oroszlánt megsebesített, a harmadik elrohant - tette hozzá Janine Raftopoulos. A szökött nagymacskákat kereső vadőrök úgy döntöttek, agyonlövik a sebesült állatot és a sértetlent is. A rezervátum közölte, hogy az utóbbival azért végeztek, mert a tehén húsának fogyasztása „megváltoztatta volna a viselkedését”.

Az is aggodalomra adott okot, hogy ha egyszer már sikerült megszöknie, talán újra és újra megpróbálta volna. „A döntést sokéves tapasztalattal rendelkező állatorvosok és vadőrök hozták” - magyarázta Raftopoulos. A híradások eleinte arról szóltak, hogy vasárnap négy oroszlán jutott ki a Kruger Nemzeti Parkból, ám a rezervátum munkatársai később pontosítottak, csak három ragadozó szökött meg.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat