2018. május 20. Bernát, Felícia
Miskolc
8°C / 20°C
Lemondott a miskolci vezetőedző a sporttörténeti siker után
Juhász István/minap.hu
|
2017. május 11. 17:21
|
frissítve: 2017. május 12. 18:30
Sporttörténeti győzelemmel zárta a szezont a PANNERGY Miskolci Vízilabda Club. A bajnokság ötödik helyéért kiírt, mindent eldöntő mérkőzésén a miskolciak 11-6-ra múlták felül a BVSC-t. A siker után azonban Sike József vezetőedző bejelentette, hogy lemond!

Eredményével az MVLC kivívta magának a jogot arra, hogy a következő szezonban a nemzetközi porondon szerepelhessen. A történelmi siker után azonban az edző bejelentette, hogy lemond.

A szakember azt mondta: a BVSC átlépet egy olyan határt, ami számára már nem elfogadható. Sike József beszélt arról is, hogy olyan méltatlan, a csapatot hátrányos helyzetbe hozó jelenségeket tapasztalt a magyar vízilabdában, ami miatt nem tudja folytatni ezt a munkát.

mvlc_vasas_170415ml_46_custom.jpg

Minap-archív fotó: Mocsári László

Utalt arra, hogy a BVSC csapata készített egy lövőfalat, amin a miskolci klub vezetője, Bachner András szerepelt, és azt „lövették” egy héten át.

– Én tudtam róla, de eltitkoltam a csapat és András elől is, mert be akartam bizonyítani, hogy mi nem a zöld asztalnál, hanem a medencében fogjuk megverni a BVSC-t – mondta a felindult vezetőedző a Miskolc Televízió riporterének, hozzátéve, sem az egészségi állapotát, sem a lelkét sem szeretné tovább kockára tenni.

A kirívó sportszerűtlenséggel kapcsolatban Bachner András a mérkőzést követően arról beszélt, hogy már felvette a kapcsolatot a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével, Kemény Dénessel, de akár jogi lépéseket sem tart kizártnak.

Az érintettek véleményét tartalmazó összeállítást a Miskolc Televízió pénteki híradójában láthatják.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat