2017. október 22. Előd
Miskolc
6°C / 12°C
„A London híd oroszlánja” – Millwall-huligán ment neki a londoni terroristáknak
mandiner.hu
|
2017. június 06. 18:14
|
frissítve: 2017. június 08. 11:52
Egy magányos Millwall-drukker magára vonta a szombati londoni késelő terroristák figyelmét, hogy mások elmenekülhessenek a helyszínről. „A sz.rt is ki akartam verni belőlük” – mondja utólag. Őt is megkéselték, de túlélte.

A 47 éves Roy Larner egygyermekes brit családapa és a balhés kemény magjáról ismert Millwall focicsapat drukkere szombat este a dél-londoni bárnegyedben iszogatott, amikor megjelentek a késelő terroristák – írja az Independentre hivatkozva a Mandiner.

Larner saját bevallása szerint 4-5 sörön volt túl egy étteremben, amikor a terroristákat meglátva kiállt eléjük. A támadók „iszlám, iszlám”-ot kiáltoztak, meg azt, hogy „ez Allahért történik”.

„A szart is ki akartam verni ezekből a fattyakból” – meséli utólag a drukker, aki azt kiáltotta a támadóknak: „Basszátok meg, én Millwall vagyok”.

roy_larner_london_terror_millwall.jpg

A terroristák így rátámadtak, ő puszta kézzel próbált ellenállni, amíg az étterem többi vendége hátramenekült.

Nyolc késszúrás érte őt a mellkasán, nyakán, fején és kezein, mégis túlélte a támadást. A terroristák továbbálltak – pár perccel később 50 lövéssel végzett velük a rendőrség –, ő még utánuk tántorgott, majd egy rendőrautóban kötött ki. Kórházban lábadozik jelenleg.

A brit internet felkapta Larnert, a „London híd oroszlánjának” nevezték el. Édesanyja is büszke rá: „Ő bátor, az én fiam... Nagy a szája és soha nem riad vissza a harctól” – nyilatkozta.

Igen

Videótár

Stadionséta gimnazistáknak
02:10
Mobilitási képek a Tiszain
02:01
Art of Magic Játék
00:26
Miskolc nagy fejlődés előtt áll, megint ipari központ lesz
02:15
Idősek tanácsa alakul Miskolcon
04:15
Miskolc is bemutatkozott a Járműipari Szakkiállításon
03:15
Tűzifahelyzet
02:52
Folyamatos a zöldhulladék gyűjtés
00:58
Miskolc a TE helyed!
01:32