2018. június 20. Rafael
Miskolc
14°C / 30°C
A luxus fogságában! – Irma miatt már napok óta nem tud kikötni egy hajó (Videóval!)
24.hu
|
2017. szeptember 13. 12:19
|
frissítve: 2017. szeptember 15. 09:55
A Miami kikötőjéből induló Norwegian Escape nevű luxushajó szeptember 2-án indult útnak, ám négy nappal a tervezett kikötés dátuma után sem tudják merre lebeg az óceánjáró. Ám amíg ez a fogság tart, a hajó fedélzetén mindenki ingyen eszik és iszik.

A Norwegian Escape nagyjából négyezer emberrel a fedélzetén egyhetes karibi kirándulásra indult. Belize, Honduras, Mexikó érintése után, 9-én, szombaton kellett volna visszatérnie Miami-be, de az utasokkal már 5-én, kedden közölték, hogy a két tervezett mexikói kikötőt a hajó kihagyja.

hajo.jpg

Az óceánjáró két nappal korábban indult vissza Floridába, hogy még az Irma hurrikán előtt odaérjen, így miami utasoknak legyen még idejük hazaérni, és megtenni a lehetséges óvintézkedéseket. A többieknek szintén felajánlották, hogy partra szállhatnak, és megpróbálhatnak hazajutni, csakhogy ez nem túl egyszerű feladat egy evakuálás alatt álló városban.

Az utasok másik lehetősége az volt, hogy a hajón maradnak. Ebben az esetben azonban vállalniuk kellett egy utazást, amiről nem tudhatták, hogy merre tart, és azt sem, hogy meddig. Minden az Irma szeszélyein múlik, hiszen a kapitány egyetlen célja az volt, hogy elkerülje a hurrikánt. A többség mégis úgy döntött, hogy ez utóbbi lehetőséget választják.

hajo3.jpg

A Norwegian Escape csütörtökön este másodszor is kihajózott Miami kikötőjéből, és azóta Bolygó Hollandiként járja az óceánt. A hajót üzemeltető Norwegian Cruise Line mindent megtesz azért, hogy az utasai jól szórakozzanak: többek között korlátlan étel és italfogyasztást ajánlottak fel nekik, ideértve a szeszes italokat is. Az óceánjárón egyébként is nehéz unatkozni: mozi, kül- és beltéri medencék, élményfürdő, edzőtermek, könyvtár, sportpályák, játéktermek, valamint számtalan bár és étterem van a fedélzetén.

Azt még most sem lehet tudni, hogy luxushajó mikor térhet vissza Miami-be, mert a hurrikán ugyan elvonult, a kikötőt azonban megrongálta, és időbe kerül, mire újra alkalmassá teszik az óriáshajók fogadására. Az utolsó információ szerint, a Norwegian Escape helyi idő szerint, hétfőn este elhagyta a mexikói Cancun kikötőjét.

A Norwegian Cruise Line más óceánjárói közben a Karib-szigeteken bajba jutottakon segítenek. A Norwegian Sky a Virgin-szigetekre vitt ellátmányt, és a fedélzetére vett kétezer turistát, akik a hurrikán által letarolt St. Thomas szigetén rekedtek. Őket olyan kikötőkbe szállítják, ahonnan haza tudnak majd utazni.

Egy másik cég, a Royal Caribbean szintén kiveszi a részét a segélymunkából: az egyik hajójuk részt vett Florida evakuálásban, két másik pedig St. Thomas és St. Maarten szigetekre ment, hogy ellátmányt vigyenek a károsultaknak, illetve felvegyék azokat, akik ott ragadtak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat