2018. április 21. Konrád
Miskolc
7°C / 21°C
Maikel López az Aluinvent DVTK sportigazgatója lett
dvtk.eu
|
2017. május 07. 21:54
|
frissítve: 2017. május 09. 09:47
Maikel López három és fél éven keresztül irányította vezetőedzőként az Aluinvent DVTK női kosárlabdacsapatát, és ezen idő alatt újra a sportág hazai élcsapatai közé vezette klubunkat. Folytatva munkáját, a spanyol szakember sportigazgatóként dolgozik tovább a diósgyőri sikerekért – adta hírül vasárnap este a klub hivatalos honlapja.

Maikel hosszú idő után vezette ismét kupagyőzelemre az Aluinvent DVTK csapatát, amiért Miskolc városától kiérdemeltük csapat kategóriában az Év sportolója díjat, ezzel örökre beírta a nevét a klub történelemkönyvébe – nyilatkozta Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője. – Az ő vezetésével értük el, hogy ma a DVTK újra megkerülhetetlen tényező a magyar női kosárlabdában, és az Európa Kupa menetelés idején nemzetközileg is felfigyeltek ránk. Hálásak vagyunk az elvégzett munkáért, köszönettel tartozunk az eredményekért! Azt gondoljuk ugyanakkor, hogy az Aluinvent DVTK továbbfejlődése szervezeti és működési változtatásokat tesz szükségessé, amelyek első lépése a sport- és utánpótlás igazgatói poszt létrehozása. Az igazgató fő feladata a klubnál folyó szakmai munka irányítása, a leendő új vezetőedző munkájának a támogatása.

maikel_lopez_160113ml_1.jpg

Hosszú hónapok előkészítő munkája és több hazai és külföldi jelölt számbavétele után úgy döntöttünk, hogy házon belül oldjuk meg az új pozíció betöltését. Maikel López kiemelkedő sportszakmai tudása mellett komoly nemzetközi kapcsolati hálóval és a szükséges helyismerettel is rendelkezik, ezért ideális megoldást jelent. Mostantól ő felel a külső és belső igazolásokért, azaz első feladata az új keret kialakítása lesz. Ennek során egyrészt meg kell találnia a távozó játékosok utódait, illetve biztosítania kell az utánpótlásból érkező saját nevelésű fiatalok beilleszkedését és továbbfejlődését, másrészt fontos szerepet szánunk neki az új kosárlabda akadémia kialakításában is. Biztos vagyok benne, hogy az új feladatkörben is sokat tud majd tenni azért, hogy felépüljön egy olyan fiatal, agilis, és helyi kötődésű játékosokat is foglalkoztató csapat, amely rövidesen újra reálisan célozhatja meg a bajnoki címet.

aluinvent_zte_170416ml_20_custom.jpg

– Elsősorban szeretnék köszönetet mondani a klubvezetésnek, a játékosoknak, a támogatóknak és a szurkolóknak, hogy három és fél nagyszerű évet tölthettem el az Aluinvent DVTK vezetőedzői posztján – nyilatkozta Maikel López. – Ezekben az években sok közös sikert értünk el, nagyszerű közönségünkkel együtt telt házat varázsoltunk a Generali Arénába. Hosszú évek után szereztünk bajnoki érmet a diósgyőri kosárlabdázásnak, a klubtörténet legjobb nemzetközi kupaszereplése Európa-szerte nagy visszhangot keltett, és a hazai pályán elért Magyar Kupa-győzelem is csodálatos élmény marad örökre. Ezek mind olyan emlékek, amelyek nagyon fontosak számomra. Holnaptól egy új szakasz kezdődik az életemben és a klub történetében, sport- és utánpótlás igazgatóként szolgálom tovább az Aluinvent DVTK-t. Új lendülettel és nagy tervekkel vágok neki a feladatnak!

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat