2018. február 22. Gerzson
Miskolc
-4°C / 2°C
Märcz: az Európa Kupa is a magyar csapat formálódását szolgálja
MTI
|
2018. február 14. 13:16
|
frissítve: 2018. február 15. 14:13
A Kecskeméten sorra kerülő Európa Kupa jól szolgálja a magyar férfi vízilabda-válogatott "formálódását" a szövetségi kapitány szerint.

Märcz Tamás szerdán, a csütörtöktől vasárnapig tartó tornát felvezető sajtótájékoztatón kiemelte, a jelenlegi keretben hat-hét olyan játékos van, aki a tavalyi hazai rendezésű világbajnokságon is az együttest erősítette.

mvlsz_ferfi_valogatott_edzes_20180212_madar_david_007.jpg

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

"Az idősebbeket nem elfelejtve, de most ez az út. Azt gondolom, ütős és lendületes válogatottja van most Magyarországnak" - mondta a szakember, aki megjegyezte, négy meccset egymást követően nem könnyű lejátszani, ugyanakkor az európai szövetség új szabályának köszönhetően már kettővel több, összesen 15 pólóssal számolhat, míg a mérkőzéseken 13-at vethet be, így tud kísérletezni. Ráadásul nem kell "darabokra hullva" visszaküldenie a játékosok klubjukba.

A világbajnoki ezüstérmes válogatott kapitánya kifejtette, az elmúlt napokban négy edzése volt az együttesnek, s egyértelműen körvonalazódik, hogy "mit is akarnak a játékosok". Hozzátette, papíron a spanyolok elleni összecsapás lesz a legnehezebb, de a francia és a román csapatot sem becsülhetik le, ahogy a grúzokat sem, akiknél folyamatosan fejlődik a sportág.

Mezei Tamás, a válogatott centere hangsúlyozta, talán még soha nem volt olyan év, amikor egy válogatott ennyi mérkőzést játszhatott, ez mindenképpen jó dolog. "Itthon már vertük a spanyolokat, szeretnénk ezt az utat folytatni. A lendület és a fiatalság rendben van, már csak az észt kell kicsit rendbe raknunk." - nyilatkozott.

Az Európa Kupa kecskeméti csoportjából az első három helyezett kerül az áprilisi nyolcas döntőbe. A sorozat győztese 20 ezer euróval gazdagodik, a második 15 ezer, a harmadik 5 ezer eurót kap.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-PQS Waterpolo) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (ZF-Eger), Bátori Bence (Szolnoki Dózsa), Bedő Krisztián (ZF-Eger), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-PQS Waterpolo), Jansik Dávid (Szolnoki Dózsa), Kovács Gergő (ZF-Eger), Német Toni (FTC-PQS Waterpolo), Manhercz Krisztián (FTC-PQS Waterpolo), Mezei Tamás (Szolnoki Dózsa), Salamon Ferenc (A-Híd OSC-Újbuda), Vámos Márton (FTC-PQS Waterpolo), Zalánki Gergő (Szolnoki Dózsa)

Az Európa Kupa programja:

csütörtök:
Románia-Franciaország 18.30
Magyarország-Grúzia 20.00

péntek:
Grúzia-Spanyolország 18.30
Magyarország-Románia 20.00

szombat:
Románia-Grúzia 10.00
Franciaország-Spanyolország, 11.30
Grúzia-Franciaország, 18.30
Magyarország-Spanyolország 20.00

vasárnap:
Spanyolország-Románia 10.00
Magyarország-Franciaország 11.30

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat