2017. november 22. Cecília
Miskolc
2°C / 8°C
Megyei döntő Tiszaújvárosban
D. L.
|
2015. január 23. 20:45
|
frissítve: 2015. január 23. 21:27
Tiszaújváros ad otthont az asztalitenisz diákolimpia I-VI korcsoportba tartozó tanulók megyei döntőjének. Az eseményre január 27-én, kedden kerül sor.

Füstös József pedagógiai előadó elmondta: szeretnének versenyzési lehetőséget biztosítani az I-VI korcsoportos általános iskolai tanulók részére. Ugyanakkor természetesen az elsődleges cél, hogy eldöntsék a megyei bajnoki címek sorsát egyéniben és IV korcsoport csapatban. A vetélkedésnek a Tiszaújváros Városi Sportközpont ad otthont, a mérkőzések délelőtt 10 órakor kezdődnek.

- A versenyt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, a Tiszaújvárosi Diák Sport Bizottság, valamint a Megyei Asztalitenisz Szövetség közösen rendezi – tette hozzá az elmondottakhoz Füstös József.

Megtudtuk, hogy a versenybíróság elnöke Hajdu István, titkára Demblovszky Gábor lesz. Az I és II korcsoportban a 2004-ben vagy később születettek, a III és IV korcsoportban a 2000-2003-ban születettek, míg az V és VI korcsoportban az 1998-1999-ben született tanulók indulhatnak. Minden korcsoportban megrendezik a leány és fiú egyéni versenyt, a IV korcsoportban viszont csapatversenyre is sor kerül. Itt kétfős, DC-rendszerű versenyzésre kerül majd sor. A versenyen igazolt versenyzők nem vehetnek részt!

Az egyéni verseny, selejtező csoportokban kerül lebonyolításra – tudtuk meg Hajdu István versenybírósági elnöktől. - Csoportonként az I-II helyezett jut a kieséses főtáblára. A nyílt sorsolást január 27-én, kedden, 9 órától tartjuk meg Tiszaújvárosban, a Sportcentrum előcsarnokában.

Az igazolásokat a helyszínen, 9-9.30 óra között ellenőrzik. Ehhez szükséges a diákigazolvány, a sportorvosi, vagy iskolaorvosi igazolás, az egyéni internetes nevezési lap, orvosi és igazgatói igazolással. A technikai értekezletet háromnegyed tíztől tartják meg. Egyéniben az első három helyezett érem díjazásban részesül.

Igazság szerint ez a megyei döntő azoknak a tanulóknak a seregszemléje, akik nincsenek leigazolva különböző szakosztályokhoz – vonta meg a vetélkedés jelentőségét Hajdu István. – Így azok is kibontakozhatnak, akik még viszonylag keveset tudnak a sportágból. Viszont felbukkanhatnak tehetséges fiatalok, akiket érdemes klubokhoz irányítani.

Nem

Videótár

Új és korszerű külsőt kapott az Éltes Általános Iskola
02:02
Klímaadomány
01:30
Jótékonysági bál karácsonyra
02:27
Sajtos, ludas termelői nap
02:07
Kutyamérgezés
02:42
Tél a Közútnál
02:02
Pénzgyűjtés a GYEK nek
01:33
Felújították a Tündérkert Óvodát
01:48
Fekve nyomó verseny
01:43

Most

Jelenleg nincs adás!