2018. január 19. Sára, Márió
Miskolc
0°C / 3°C
A megyei gyermekszínjátszás legnagyobb szabású szakmai eseménye lesz Miskolcon
Kujan István
|
2017. április 19. 12:58
|
frissítve: 2017. április 22. 10:17
Közel kétszáz fiatalt várnak Miskolcra, a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó megyei fordulójára, amit szombaton, a Csodamalom Bábszínházban tart a rendező Montázs egyesület.

Idén immár huszonhatodik alkalommal szervezi meg a Magyar Drámapedagógiai Társaság – megyei és fővárosi partnerintézmények és szervezetek segítségével – a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót.

A találkozó háromlépcsős, felmenő rendszerű sorozat, melynek megyei fordulóit április 29-ig rendezik meg. A regionális találkozók hat helyszínen fogadják az arany minősítésű csoportokat, míg az országos fesztivált június 9-11. között tartják Pécsett.

Az országos találkozó egyben nemzeti is: a határon túli magyarlakta területek közül a vajdasági magyar gyerekcsoportoknak idén is önálló, regionális méretű eseményt szerveznek, de minden évben részvevőként üdvözölhetjük a helyi fesztivál legjobbjait a Felvidékről, illetve a legerősebb csoportokat a Muravidékről és Erdélyből is. A találkozóra idén így mintegy 200 gyermekcsoport jelentkezett az ország minden részéről, és a határainkon túlról.

A találkozó Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fordulóját ebben az évben is a Montázs Drámapedagógiai és Közművelődési Egyesület szervezi – tudtuk meg Püspöki Péter elnöktől.

– A megyei fordulót április 22-én, szombaton rendezzük meg, az előző évektől eltérően ezúttal a Csodamalom Bábszínházban. Az idei megmérettetésre 15 csoport jelentkezett, a nagy érdeklődésnek köszönhetően maratoni (reggel 8 órától várhatóan este 6-ig tartó) seregszemle résztvevői lehetnek az érdeklődők. A produkciókat háromtagú szakmai zsűri értékeli. A közel 200 színjátszót megmozgató rendezvény a megyei gyermekszínjátszás hagyományosan legnagyobb szabású szakmai eseménye – húzta alá az egyesületi elnök.

A részletes program ITT található!

Nem

Videótár

Jól teljesített a turizmus 2017-ben
03:13
DVTK, új igazolások
01:45
Megszentelték a Szinvát
02:49
Sokan voltak az év első régiségvásárán
01:36
Az állatkertek atyjára emlékeztek
02:41
Alacsony munkanélküliség
04:31
ProgramPont 2018.01.18.
03:15
Traffipax változás
00:43
Fogynak az eladó villamosok
02:51