2017. április 23. Béla
Miskolc
-°C / -°C
Migránsokat akart Németországba csempészni, de balesetet szenvedett az M3-ason
minap.hu
|
2017. január 10. 08:57
|
frissítve: 2017. január 11. 10:20
Szír migránsokat akart Németországba csempészni egy román állampolgárságú vádlott egy olasz rendszámú kisbuszban. Az M3-ason azonban balesetet szenvedtek. A román sofőr előzetesben van, az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta ellene.

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat egy 31 éves román férfi ellen, aki a kisbusszal lesodródott az autópályáról, majd utasait kiszállítva őket gyalog indította tovább az úton Debrecen irányába – azzal az ígérettel, hogy pár kilométer után átérnek a német határon.

A vádlott a 13 arab személyt Budapesten vette fel kocsijába, azzal az ígérettel, hogy őket Németországba szállítja. Az utasok fejenként 3-4 ezer eurót fizettek az útért az eljárás során ismeretlenül maradt embercsempészeknek. A román férfi a fuvarért szintén kapott díjazást. A gépkocsival eleve Debrecen felé indult el a fővárosból.

migrans_kisbusz_baleset_ill.jpg

Illusztráció

A sofőr navigációja elromlott, a telefonján lévő applikációt akarta használni, azonban eközben elvesztette uralmát a jármű felett és így balesetet szenvedtek. Az M3-as autópálya 158 km szelvényénél az útpályáról lesodródva a szalagkorlátnak ütköztek. A jármű Budapest felől, Debrecen felé haladt és Nemesbikk térségében szenvedett balesetet. A sofőr ekkor kiszállította a járműből a benne utazókat és útba indította őket Debrecen irányába, azzal, hogy két óra múlva elérik a német határt. Az intézkedő járőrök a helyszín közelében 9 felnőtt és 4 gyermekkorú szír állampolgárnak mondott arab személyt találtak, akik a balesetet szenvedő járműben utaztak.

A Bevándorlási Hivatal nyilvántartása szerint a 13 arab származású személy 2016. május 26-ától jogszerűen – bevándorlási kérelemmel – tartózkodik Magyarországon, számukra a Vámosszabadiban lévő befogadóközpontot jelölték ki tartózkodási helyül.

A román sofőr megpróbálta magát menekültnek kiadni, azonban az egyik szír férfi a kihallgatása közben bemutatott, mobiltelefonnal készített fényképről felismerte benne a gépjármű sofőrjét.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Nem

Videótár

Havazás után a Bükkben
03:14
A DVTK Jegesmedvék támogatói találkozója
02:35
Csúcsra jár Miskolc gazdasága
01:27
Rendőrnap
01:32
ProgramPont 2017.04.21.
03:19
Hamarosan elkezdődik a kútfúrás Miskolctapolcán
02:33
Adó 1 százalék felajánlás
02:05
Kodály lesz a középpontban a Bartók Pluszon
02:19
Miskolc a TE helyed!
01:32