2018. április 22. Csilla, Noémi
Miskolc
10°C / 21°C
Miskolc mosolyog! – Ők a város legmosolygósabb vendéglátói
Kujan István
|
2017. március 29. 20:45
|
frissítve: 2017. március 31. 19:43
Lezárult a Miskolci Mosolyprogram első éve. Az akciót annak reményében indította a MIDMAR Kft. és a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület, hogy a miskolci szolgáltatók között megtalálják a legjobbakat – a legmosolygósabbakat –, akik a vendégvárásban az élen járnak, akik miatt visszatér a vendég a városba – őket szerdán díjazták a Városházán.

Miskolcon közel 30 szolgáltató csaknem 100 munkatársa csatlakozott a kezdeményezéshez, vállalva az arcát, a munkája minőségét – és a megmérettetést.

„Miskolc legyen a legvendégszeretőbb vidéki város” – így fogalmazta meg a nagyratörő célt Nagy Júlia. A TDM-menedzser ismertette, az értékelés nagyon összetett folyamat volt, hiszen a 2016 tavaszán elindított mosolyprogramban várták a vendégek véleményét a honlapon (www.miskolcimosolyprogram.hu), a hatékonyságot, a kedvességet és a szaktudást értékelhették. Öt kategóriában lehetett szavazni: recepciós, ügyfélszolgálati munkatárs, eladó, jegypénztáros és felszolgáló. A szavazás mellett ugyanakkor a többször megismételt próbavásárlások tapasztalatai, valamint a tréningeken, workshopokon nyújtott teljesítmény is meghatározta a sorrendet.

mosoly_dijatado_170329ml_2.jpg

Az elmúlt évek turisztikai és infrastrukturális fejlesztései jelentős vendég- és vendégéjszakaszám-növekedést hoztak. A vendégek megtartása és az átlagos tartózkodási idő növelése érdekében azonban kiemelt feladat a turisztikában dolgozók megfelelő színvonalú szolgáltatásainak nyújtása is, hangsúlyozta a turizmusért is felelős alpolgármester. Kiss János hozzátette, az országos átlagnál gyorsabban növekedtek Miskolc mutatói az idegenforgalom terén.

mosoly_dijatado_170329ml_33.jpg

– A vendéglátás színvonalának emelkedésében meglátásom szerint ennek a programnak is komoly szerepe volt. Fejlődött a vendéglátási kultúra, ennek is köszönhetően sokan gondolják úgy, hogy érdemes ide visszalátogatni – húzta alá az alpolgármester, aki a mosolyprogramban részt vevő miskolci turisztikai szereplők kapcsán úgy fogalmazott: nagy a felelősségük, hiszen ha őket mosolyogni látják, az tovább erősíti a Miskolcról szerzett pozitív benyomást.

mosoly_dijatado_170329ml_24.jpg

Udvariasság, alázat, munkaszeretet, odaadás – csak néhány azon ismérvek közül, amiket fontosnak tart a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület elnöke a turizmusban dolgozók munkája során. Katona Ferenc méltatta a mosolyprogram eredményeit, kiemelve: az abban részt vevők hozzájárultak a pozitív városimázs kiépítéséhez, és sokat tettek azért, hogy az ide érkező turisták másoknak is jó szívvel ajánlhassák Miskolcot.

mosoly_dijatado_170329ml_32.jpg

Mind az öt kategóriában egy-egy fődíjat hirdetett a Miskolci Mosolyprogram az első év zárásakor. Miskolc legmosolygósabb vendéglátói a Diósgyőri várban, az Avalonparkban, a Tókert Étteremben, a Herman Ottó Múzeumban és a Selyemréti Strandfürdőben dolgoznak. A díjazottak pedig: Borbála udvarhölgy, Hajdú Éva, Dobai Józsefné, Tóth Ferenc Zsolt és Rácz Lászlóné.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat