2018. június 18. Arnold, Levente
Miskolc
13°C / 23°C
Nem engedte ki a kezéből a győzelmet a DVTK Jegesmedvék csapata!
dvtk.eu
|
2017. március 18. 21:29
|
frissítve: 2017. március 20. 13:47
Több játékos betegséggel küszködött és eltiltás is sújtotta a DVTK Jegesmedvék csapatát, mégis magabiztos győzelmet arattak a piros-fehérek a MAC Budapest felett a MOL Liga döntőjének harmadik meccsén. A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-1. Folytatás hétfőn, a budapesti Tüskecsarnokban.

A találkozón a címvédő és alapszakasz-győztes miskolciak játékosa, Magosi Bálint nem léphetett pályára, mivel a csütörtöki mérkőzésen a végső dudaszó után egy dulakodásnál a játékvezetői jelzésre és felszólításra nem reagált, majd az őt megállító játékvezetőt meglökte és tevékenységét sportszerűtlen hangnemben bírálta. A magyar szövetség (MJSZ) fegyelmi bizottságának döntése értelmében 2+1 mérkőzésről tiltották el, ugyanis a válogatott játékosnak ez volt a második végleges fegyelmi büntetése.

A hazaiak azonban nem érezték meg az alapszakaszban a csapat egyik legerősebb játékosának hiányát: Gőz Balázs első MOL Ligás duplájával a 14. percre 2-0-s előnyre tettek szert.

dvtk_jegesmedvek_mac_170318_donto.jpeg

Forrás: dvtk.eu

A második húsz percben tovább növelte a különbséget a DVTK Jegesmedvék együttese, Vojtkó Mátyás távoli lövése megpattant egy védőn, így került Bálizs Bence kapujába.

Később szépített a fővárosi együttes Sean Escobedo távoli lövésével. Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, ugyanis Colin Joe egy korongszerzés után Bálizs lábai között lőtte be a korongot.

dvtk_jegesmedvek_mac_170318_donto_mti.jpg

A miskolci Tóth Adrián (k), valamint a budapesti Bálizs Bence kapus (b) és Drew Olson (j) a jégkorong MOL Liga döntőjének 3. mérkőzésén, a DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest összecsapáson a Miskolci Jégcsarnokban március 18-án. MTI Fotó: Vajda János

Az utolsó tíz percben újra két gólra csökkent a különbség Kovács Bronson Zoltán révén emberelőnyben, majd Nagy Krisztián faragta tovább a hátrányt fórban. Bár a vendégek a hajrában kapus nélkül próbáltak egyenlíteni, ez nem sikerült, így ismét a miskolciak vezetnek a párharcban.

Doug Bradley: – Egy remek mérkőzés volt, egy kemény ellenféllel szemben. Nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk, de az utolsó percek idegtépőek voltak. Több fölösleges és szükségtelen kiállítást csináltunk, ezeket el kell kerülnünk, mert könnyen bajba kerülhetünk miattuk, ahogy azt a mai meccs is bizonyítja.

MOL Liga rájátszás, döntő 3. mérkőzés:

DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest 4-3 (2-0, 1-0, 1-3)
Miskolci Jégcsarnok, 2000 néző. Játékvezető: Babic, Kincses, Soós, Muzsik.

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Láda, Leppanen, Pavuk, Galanisz, Sági - Vojtkó, Gőz, Tóth, Hajós, Miskolczi - Tuominen, Joe, Toulmin, Johnston, Sakaris - Karda, Laczkó, Popovics, Ritó, Szopos. Vezetőedző: Doug Bradley.

MAC: Bálizs (Arany) - Kovács B., Escobedo, Nikiforov, Booras, Nagy G. - Olson, Pozsgai, Terbócs, Nagy K., Jubinville - Ruikka, Vokla, Somogyi, Könczei, Kovács Cs. - Silló, Mestyán, Tóth R., Roczanov, Keresztury.Vezetőedző: Majoross Gergely.

1. harmad: 08:23: Gőz (Johnston, Sakaris) 1-0 emberelőnyből
1. harmad: 13:07: Gőz (Johnston, Joe) 2-0 emberelőnyből
2. harmad: 24:30: Vojtkó (Sági) 3-0
3. harmad: 42:55 Escobedo (Nagy, Jubinville) 3-1
3. harmad: 45:56 Joe (Johnston) 4-1
3. harmad: 50:29 Kovács B. (Escobedo) 4-2
3. harmad: 53:54 Nagy K. (Somogyi, Nagy G.) 4-3.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat