2018. április 22. Csilla, Noémi
Miskolc
10°C / 21°C
Nemzeti Kosárlabda Egyetemi Bajnokság volt Miskolcon
Miskolc TV / minap.hu
|
2017. május 17. 16:31
|
frissítve: 2017. május 19. 09:16
A Nemzeti Kosárlabda Egyetemi Bajnokság női és férfi döntőjének adott otthont Miskolc az elmúlt napokban. Az esemény a nyári kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokság főpróbájának is tekinthető. A bajnoki arany megszerzése dupla sikert jelentett, ugyanis az első hely indulási jogot ért a miskolci kontinens tornára.

A Városi Szabadidőközpontban a Miskolci Egyetem együttese kezdett jobban a Nemzeti Kosárlabda Egyetemi Bajnokság utolsó mérkőzésén, a feszes védekezésből vezetett akciók rendre eredményesek voltak. Jó játékkal ellensúlyozták a házigazdák a debreceni egyetemi csapat erősebb keretét, de nem bírtak egymással. Másfél perccel a vége előtt még döntetlen volt. A végén Szepesi triplái mindenhonnan célba értek, ennek ellenére az utolsó másodpercekig tartó nagy csatában végül a debreceni egyetem győzött 79-75-re.

– Nagyon elfáradunk, de ez erről szól – nyilatkozta Takács Dániel, a MEAFC tagja. – Csinálni kell és mindenhol a maximumot nyújtani. Ki kell hozni a legjobbat, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Az egyetemin ez most a bronzra volt elég, a felnőttben meg meglátjuk majd, mire lesz elég.

kosarlabda_mefob_donto_miskolcon20170516_bl_30_web.jpg

A bajnoki trófea így a fiúknál Debrecenbe, a lányoknál  a TFSE csapatához került. A Miskolci Egyetem csapata pedig a harmadik helyen zárt, de rendezőként a MEAFC is ott lesz a nyár nagy helyi eseményén, az egyetemi kosárlabda EB-n.

– Miskolc a rendező – jelentette ki Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja. – 16 férfi és 12 női csapat nevezett Európa különböző országaiból. Ez egy színvonalas rendezvény lesz, részben itt, a belvárosban, a Városi Sportcsarnokban, részben a megújuló egyetemi körcsarnokban, ami addigra készen lesz.

kosarlabda_mefob_donto_miskolcon20170516_bl_40_web.jpg

Miskolc város, díjátadásban is szerepet vállaló alpolgármestere örült annak, hogy a csapatok a parketten játszott remek meccsekkel, a rendezők pedig sikeres lebonyolítással rukkoltak elő.

– Szerintem ez egy sikeres főpróbája volt a nagy nyári egyetemi Európa-bajnokságnak – mondta Kiss János. – A csapatok, akik itt játszottak, nemcsak hogy meg voltak elégedve, de mindenki szerette volna megnyerni a tornát, mert a győztes jogosult arra, hogy nyáron visszajöjjön Miskolcra és a nemzetközi színtéren is megmutassa magát.

A most befejeződött országos bajnokság után tehát az egyetemi Európa-bajnokságnak is Miskolc ad otthont július 16. és 23. között.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat