2018. június 20. Rafael
Miskolc
14°C / 30°C
Népszabadság, népszavazás, helikopter, turbózás
Mike György
|
2016. október 13. 11:24
|
frissítve: 2016. október 14. 19:15
Olvasom a Republicon.blog egyik posztját. „A Népszabadság felfüggesztése annak a választói koalíciónak az építését lehetetleníti el, amely valóban veszélyeztette volna a rezsimet.” Az alternatív nyilvánosság ellehetetlenítésének pedig nem lehet más célja, mint az új ellenzék megjelenésének a megakadályozása, írja a szerző. Ki nem találnánk, de a nyomtatott sajtó, itt a Népszabadság, a társadalomban való mély merítést biztosíthatta volna, ha nem „végzik ki”. A gonosz Médiaworks azonban megtette. De nem járhatunk messze az igazságtól, ha azt gondoljuk, hogy az alternatív és nem alternatív nyilvánosság szereplőinek hosszú-hosszú évei voltak arra, hogy a nyomtatott sajtó segítségével, vagy más módon igazán „mélyen merítsenek”, szavazótábort gyűjtsenek, de csak a kormány és különösen Orbán, Matolcsy, Lázár, újabban Rogán karaktergyilkolására futotta. Mike György jegyzete.

 

Nem régebben, mint október 11-én hallhattuk az ellenzéki politika és média egyik hangadójától, Farkasházy Tivadartól, a meglehetősen enigmatikus új jelszót: „Az egyik kilóban számol, a másik literben, a harmadik méterben, a negyedik órában, a közös mértékegység azonban Orbán Viktor.” Hogy ez mit is jelent közelebbről, és hogy mennyiben új program, azt nem árulta el, de azért sejthetjük. Viszont a beszélgetés csúcspontján adott még egy fontos támpontot az ellenzék egyre hisztérikusabb viselkedésének megértéséhez. Ekkor így szólt a szerkesztőnőhöz: tudja Olga „semmit nem szabad felejteni, és mindent föl kell turbózni, mint a helikoptert!” Igen, jól hallottuk, most Farkasházy szólta el magát a nagy nyilvánosságban, és árulta el, hogy immár az ellenzék minden ügyben átvette a „köteles beszéd” óta ismert gyurcsányi módszert! Semmit nem szabad elfelejteni és MINDENT fel kell TURBÓZNI! Fel kell turbózni Rogán helikopterét, fel kell turbózni Matolcsy magánéletét, fel kell turbózni a népszavazást, fel kell turbózni Orbán Ráhel közel-keleti útját, minden Amerikából és Brüsszelből érkező kormánykritikát, és általában a legapróbb hírt is, amit valamilyen módon a Fideszhez lehet kötni. Igaz, nem igaz, pozitív, negatív, ennek semmi, de abszolút semmi jelentősége nincs, fő a turbózás, a lázítás!     

Visszatérve a Népszabadságra, a napilap legalább tíz éve veszteségesen működött, ezt még a főszerkesztője is elismerte az ATV-n. Sőt, Kálmán Olga legnagyobb döbbenetére, még az elmúlt esztendőben is veszteséges volt, mondta a főszerkesztő. Éppen ezért adta el az MSZP alapítványa a maradék 27 százalékot is, amit még tulajdonolt benne.

Tehát, ha jól értjük, akkor most a teljes ellenzék és az alternatív ellenzék azért turbóz, és bujtogatja, ki tudja hányadszor, a Budapesten még meglévő táborát, hogy csináljon végre forradalmat, mert egy magánbefektető nem hajlandó tovább pénzelni egy vastagon veszteséges napilapot. Ez még akkor is igaz, ha a Mediaworks-höz a jobboldalnak van valamilyen köze! A befektető úgy döntött, hogy végre többet fog törődni a vidéki lapjaival, amelyek egyébként nyereségesek, de csak azért, mert az ott dolgozók minimálbér közeli összegeket keresnek. A Népszabadság valamivel több, mint 60 belsős munkatársa viszont havi 300 ezer kezdőfizuért állította elő az évi félmilliárdos veszteséget. Innen nézve érthetetlen, hogy miért nem szüntették meg azonnal, a portfolio megvásárlása után a Népszabadság kiadását. Gondolom tartottak a most látható turbózástól.                        

De ne gondoljuk egy pillanatra sem, bármennyit is halljuk a baloldali és liberális politikusoktól, hogy az ellenzék és az alternatív ellenzék média nélkül maradt. Nem ez, de még az sem igaz, hogy a médiapiac nem kiegyensúlyozott! A következő termékek, (a felsorolás nem teljes) mind a bal- illetve liberális oldalon jelennek meg, ill. működnek. Népszava, nepszava.hu, 168 óra, 168ora.hu, Magyar Narancs, mancs.hu, Élet és Irodalom, HVG, Mozgó Világ, Napi Gazdaság, 444.hu, atlatszo.hu, ATV, RTL, Klubrádió, index.hu, kettosmerce.hu, galamus.hu. Nem biztos, hogy összetudnánk szedni ennyi un. jobboldali médiaterméket. Ebből viszont csak az következhet, hogy az ellenzéknek éppen az fáj, hogy nincs meg többé az ő elsöprő médiafölényük. Mert nagyon hozzászoktak már. A kormánnyal semmi bajuk nem lenne, ha az állami hirdetéseket úgy, mint 1994 és 1998, illetve 2002 és 2010 között most is a baloldali és liberális szellemiségű médiatermékek kapnák. A helikopter és minden egyéb turbózásának leginkább ez az oka és értelme.                                

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat