2018. június 20. Rafael
Miskolc
14°C / 30°C
Nizza, a háború folytatódik…
Mike György
|
2016. július 22. 15:44
|
frissítve: 2016. július 24. 12:00
A francia miniszterelnök már nyolc hónappal ez előtt bejelentette, hogy az országa háborúban áll a terroristákkal, a közvélemény pedig ezt némán tudomásul vette. Mike György jegyzete.

nizza.jpg

A franciák a legfontosabbnak akkor azt tartották, hogy tudassák a dzsihadistákkal: sem a Charlie Hebdo szerkesztőségében történt kivégzésekkel, sem a november 13-i vérengzéssel nem sikerült őket megosztani. Több millióan tüntettek országszerte csendesen, de világosan jelezve, hogy egységesen kiállnak a terrorizmus ellen, és nem lehet őket megfélemlíteni. A népszerűségét előzőleg teljesen elvesztő Holland elnök pedig még profitált is politikailag a merényletekből. A helyzet mára nagyon megváltozott. A nizzai áldozatok tiszteletére összegyűlt 40 ezres tömegből nem kevesen fütyülték ki Manuel Valls-ot, a franciák miniszterelnökét. Többen pedig „gyilkos”, „gyilkos” kiáltásokkal illették, közvetlenül őt téve felelőssé a vérengzésért.

valls.jpg

Úgy néz ki, hogy Franciaországban az embereknek elfogyott a türelmük. És a türelmét vesztett ember nem tud különbséget tenni. Most csak a politikusokat vádolja, de holnap felteszi a kérdést: hogy tudott a rendőrség által lezárt területre bejutni egy kamion este fél tizenegykor, azzal a „dumával”, hogy fagylaltot szállít? De egyre több francia tesz föl kérdéseket a médiában is. Mit keres a francia hadsereg Szíriában, mit keresett Líbiában, és főként Irakban, amelyet az amerikaiak szándékosan félrevezető, azaz hamis titkosszolgálati jelentések után rohantak le? Erősen megosztott a közvélemény a bevándorlás kérdésében is. A Jean-Marie Le Pen által alapított Front National szavazói természetesen már évtizedek óta tiltakoznak mindenféle bevándorlás ellen, de őket az erősen liberális túlsúlyú média vezetésével eddig sikerült lenácizni, lemucsaizni, súlytalanítani. A hazai liberálisainknak volt kitől tanulniuk annak idején… Mindenestre az FN szavazóinak tábora mára országosan is meghaladja a 30 százalékot, és bizonyos régiókban eléri a 45 százalékot. Igazán nem túlzás tehát azt állítani, hogy a francia közvélemény több, mint harmada migráns ellenes.

migrans.jpg

Ráadásul teljesen új hangokat lehet hallani az állami médiában is! Például egy a terrorizmus elleni harcban aktívan résztvevő vezető állami alkalmazott két nappal a nizzai merénylet után a következőt tudta szó szerint mondani a TV5 egyik vitaműsorában: „Nagyon furcsa politikai vita közepén találjuk magunkat, amennyiben minden muzulmán nem terrorista, de minden terrorista muzulmán, és ezt külön hangsúlyozza is a tette elkövetésekor!” Lehet, hogy tévedek, de az elfogadhatatlan migránsellenességgel vádolt magyar kormány sem állít többet, és ebből vonja le azt a következtetését, hogy az ILLEGÁLIS bevándorlást meg kell állítani, azaz lehetetlenné kell tenni. A magyar kormány nem engedte le a vasfüggönyt, a magyar kormány nem bevándorlás ellenes, a magyar kormány nem muzulmán ellenes, pláne a magyar kormány nem EU-ellenes. A magyar kormány az illegális bevándorlás ellen folytatja a politikáját és mivel az EU tagja, ezért szeretné, ha az EU is elfogadná ezt a politikát. És amíg az Európai Unió vezetői nem ezt teszik, addig a magyar kormány harcol az igazáért. Az Európai Unión belül az EU aktuális vezetői elleni harcnak sajnos nincs túl sok hatásos eszköze, talán az egyik ilyen eszköz lehet az október 2-i népszavazás.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat