2018. június 20. Rafael
Miskolc
14°C / 30°C
Ráadásban vert szlovák élcsapatot a DVTK Jegesmedvék (Képgalériával)
dvtk.eu
|
2017. augusztus 23. 07:50
|
frissítve: 2017. augusztus 26. 08:36
Győzelemmel kezdte a Visegrád Kupát a DVTK Jegesmedvék férfi jégkorongcsapata, miután kedd este több mint 1000 néző előtt legyőzte a szlovák extraligás HK Poprad együttesét. A miskolciak a remek záró harmadjuk után, hosszabbítást követően diadalmaskodtak 4-3-ra.

A jól összeszokott és tapasztalt szlovák csapat lendületesen belekezdett az első harmadba, némiképp meglepve a mieinket. Egy rossz védekezés után Mylranovic be is talált a hazai kapuba, megszerezve a vezetést az ellenfél csapatának. Ezt követően sikerült felráznia magát a piros-fehéreknek, akik felvették a tempót. A meccs 5-ik percétől kiállításban is gazdag volt a játék hazai részről, de sikerült állni a jeget, és kivédekezni az 5-3-as hátrányt is. A harmad vége felé Vas és Galanisz is megvillant, ám a korong elkerülte az ellenfél kapuját.

A második harmadot emberhátrányban kezdte a Poprad, de sikerült kivédekezniük. Ebben a játékrészben jobban sikerült felvennünk az ellenfél tempóját, a 4-ik percben Ned Lukacevic mutatott be egy szép kapuralövést, és Vas Jánostól is láthattunk szép szereléseket, a 6-ik percben mégis sikerült Palockonak kilőni a kapu felső részét, tovább növelve a szlovák előnyt, majd a 30-ik percben megint sikerült Mylranovicnak bevenni a hazai kaput. A sok hazai kiállítás ellenére a mieink továbbra is hősiesen helytálltak, sikerült az emberhátrányos helyzeteket kivédekezni. Az első hazai találatra a 39-ik percig kellett várni, amikor emberhátrányban Vas János lódult meg és bombázta a korongot az ellenfél hálójába.

jegesmacik_poprad_170822ml_45.jpg

Mikael Tisell vezetőedző győzelemmel debütált tétmeccsen.

A harmadik harmadban vették fel igazán a kesztyűt a mieink a szlovák ostrom ellen. Az egyre bátrabb és rendezettebb támadásoknak nem maradt el az eredménye, Rusk távoli bombája és Sakaris kapufája után Pavuk helyezte gyönyörűen a pakkot a szlovákok kapujába, az 51-ik percben, majd a 16-ik percben Magosi lövése ért célba, így a hosszabbításnak 3-3-as eredménnyel vágtunk neki. A ráadás játékrészt egyértelműen a hazai csapat volt fölényben, Galanisz hatalmas kapufája után végül Vas János állította be a 4-3-as végeredményt egy gyönyörű távoli találattal.

jegesmacik_poprad_170822ml_8.jpg

DVTK Jegesmedvék - HK Poprad 4-3 (0-1 ,1-2, 2-0, 1-0)
Miskolci Jégcsarnok, 1100 néző. Játékvezetők: Babic Vladimir, Kókai Márk, Kormos Dávid, Nagy Attila
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Vas, Lukacevic - Vojtkó Gőz, Ritó, Kulmala, Tóth G. - Bernáth, Köllő, Albert, Sakaris, Szopos. Vezetőedző: Mikael Tisell.
HK Poprad: Kostenko (Corbeil) - Rusnia, Jezek, Bondra, Palocko, Bogolovskij - Dinda, Ignatov, Kroták, Heizer, Abdul - Konig, Brejcak, Lichanec, Mlynarovic, Maslonka - Sterbak D., Bdzoch, Sterbak B., Bednaricik, Martanicik. Vezetőedző: Ozimák Marcel.

Mikael Tisell: Az első két harmadban a Poprad egyértelműen jobb volt nálunk, ami a mi játékunkra is kihatással volt. Idegesek voltunk, kapkodtunk, így nem tudtunk helyzeteket kialakítani. A védelmünk kitartó volt és kemény, Adorján fantasztikusan védett. A harmadik harmadban támadójátékunk is sokat javult, a harmad végére már mi voltunk a jobb csapat, és ez meg is látszott a jégen. Nagyon elégedett vagyok a csapattal és a belefektetett energiával, nagyon jó ilyen fejlődést látni egy mérkőzés alatt.

jegesmacik_poprad_170822ml_6.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat