2018. április 21. Konrád
Miskolc
7°C / 21°C
A szakmák fiatal borsodi sztárjait köszöntötték Miskolcon (Képgaléria)
minap.hu
|
2017. május 15. 15:43
|
frissítve: 2017. május 18. 09:05
Szakmájuk fiatal „sztárjait” köszöntötték hétfőn délelőtt a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. Az április végén, Budapesten megrendezett tizedik, jubileumi Szakma Sztár Fesztiválról 17 borsodi diák tért haza elismeréssel. Egy közülük 2018-as EuroSkills-en, a szakmák európai versenyén is részt vehet majd.

szakma_sztar.jpg

 

Április végén, a Szakma Sztár megmérettetésen összesen 41 szakmában versenyeztek a legkiválóbb tanulók. Az immár tizedik alkalommal megrendezett, szakmai megmérettetésről megyénk 17 diákja tért haza elismeréssel, közülük heten dobogós helyezést értek el. A szakmák fiatal, borsodi sztárjai között található villanyszerelő, vendéglős, logisztikai ügyintéző és kereskedő is. Őket köszöntötték hétfőn délelőtt a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke köszöntőjében elmondta: a Szakma Sztár egy olyan seregszemle, amelyen nagy dicsőség, nagy eredmény sikert elérni. – Szükségünk van rá, hogy minél több ilyen hozzáértő, szakmáját szerető fiatal legyen jelen a magyar gazdaságban – hangoztatta az elnök, kihangsúlyozva: ma egy jó szakmunkás kereseti lehetőségei egy diplomáséval vetekszenek. A Szakma Sztárhoz hasonló versenyek új lendületet adnak a hazai szakképzés fejlesztésének, amit a magyar kormány is támogat.

Az egyik győztes, Szűcs Viktória Krisztina, az MSZC Berzeviczy Gergely Szakgimnáziumának tanulója kereskedő szeretne lenni. A Miskolc Televíziónak elmondta, az iskolában ez a terület, a kereskedelmi alapismeretek tetszett neki a legjobban, ezután döntött úgy, hogy érettségi után még egy évet marad az OKJ-s képzésen. Ebben a szakmában szeretne dolgozni.

Varholik Dávid az MSZC Ferenczi Sándor Szakgimnáziumának tanulója az ápolók között lett a legjobb, ő a szakmák európai versenyén is ott lesz majd 2018-ban, Budapesten. - Mindenféleképpen ebben a szakmában szeretnék dolgozni - valószínűleg itt Miskolcon – később pedig diplomát akarok szerezni. Reméljük, mihamarabb összejön – nyilatkozta.  

bokik_szakma_sztar_170515ml_12.jpg

A dobogós helyen végzett diákok május 26-án újabb elismerésben részesülnek, akkor a Parlamentben köszöntik őket.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat