2017. november 24. Emma
Miskolc
4°C / 6°C
Személyi nélkül még ő sem! – A dán koronaherceget nem engedték be
hirado.hu
|
2017. augusztus 22. 16:39
|
frissítve: 2017. augusztus 24. 11:48
Nem engedték be Frigyes dán koronaherceget egy ausztrál bárba, mert nem volt személyazonosításra alkalmas dokumentuma.

A 49 éves herceg, aki egy vitorlásversenyen tartózkodik Ausztráliában, pénteken éjfél előtt nem sokkal a brisbane-i Jade Buddha bárba akart betérni kíséretével. Queensland államban július óta szigorú alkoholtörvény írja elő, hogy bizonyos szórakozóhelyeken személyazonosításra alkalmas dokumentumot kell felmutatni, ha este 10 óra után akar valaki betérni.

frigyes.jpg

Phil Hogan, a bár társtulajdonosa az ABC ausztrál műsorszolgáltatónak elmondta, hogy nagyon kínos volt számukra a helyzet. Frigyes herceg és kísérete negyedóra múlva visszatért a diplomáciai testület biztonsági embere kíséretében, aki kérte a bár személyzetét, engedjék be a dán vendégeket annak ellenére, hogy nincs személyigazolvány. A bár biztonsági szolgálata ekkor az interneten kezdett el kutatni a herceg azonosítására, miközben az alkohol-és szerencsejáték szabályozásában illetékes hatósággal (OLGR) is felvették a kapcsolatot, hogy engedélyezzék a herceg látogatását a bárba, ám kísérletük sikertelennek bizonyult.

frigyes2.jpg

Az OLGR szóvivője hétfőn azzal védekezett, hogy egészen aznapig nem volt tudomásuk a problémáról. “Mi mindent megtettünk. Egy kivételes engedéllyel, ki lehetett volna kerülni a törvényt” – fogalmazott a bártulajdonos. Hozzátette, hogy a pénteki eset csak a hasonló helyzetek “jéghegyének a csúcsát jelenti”.

A múlt hónapban Brisbane egyik előkelő bárjában nem engedtek be francai csúcsborászokat a tilalom miatt. 

Nem

Videótár

Új és korszerű külsőt kapott az Éltes Általános Iskola
02:02
Klímaadomány
01:30
Jótékonysági bál karácsonyra
02:27
Sajtos, ludas termelői nap
02:07
Óvodafejlesztés, akadálymentesítés a Petneházy városrészben
01:16
Teremavató az Egressy Béni Zeneiskolában
01:58
Paks II - interaktív kiállítás gurult be Miskolcra
01:57
Szemétprobléma Petneházyn
01:27
Fűts okosan
02:21