2018. április 22. Csilla, Noémi
Miskolc
10°C / 21°C
Szemétszedés Lyukóban
Miskolc TV
|
2017. május 16. 14:15
|
frissítve: 2017. május 18. 15:46
Főleg a lyukóiakat várták a szemétszedésre, de nem sokan jelentkeztek közülük a tavaszi nagytakarításra. A terület önkormányzati képviselője, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézménnyel és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal idén is megszervezte a szemétszedést. A környéken élő lakosok helyett önkéntesek szedték össze a mérhetetlen mennyiségű szemetet.

lyuko_szemetszedes_170516_ja_15.jpg

fotó: Juhász Ákos

Rengeteg az illegális szemétlerakó hely Lyukóvölgyben. Az egykor szebb napokat látott miskolci városrészt elárasztja az oda hordott műanyagok, pelenkák, üvegek, rongydarabok, ruhadarabok, elektronikai cikkek és mindenféle hulladék. 

A rengeteg szemetet most összeszedték a lakók, vagyis helyettük inkább az önkéntesek. Az akció ugyanis a környéken élőket szólította meg, de a szemétszedésből kevesen vállaltak részt. A szemétszedésben csak két helyi lakos, a környéken élő apa és fia vett részt.

lyuko_szemetszedes_170516_ja_17.jpg

A következő állomáson már többen segítettek a szeméttelep felszámolásában, ahol még döglött patkányokat is találtak. Egy nő azt mondta, természetesnek érezte, hogy részt kell vennie a szemétgyűjtésben, de szerinte komoly összefogásra lenne szükség ahhoz, hogy megszűnjenek az illegális lerakóhelyek.

lyuko_szemetszedes_170516_ja_11.jpg

A tavaszi nagytakarítást a terület önkormányzati képviselője, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézménnyel és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, harmadik alkalommal szervezte meg. A képviselő szerint az egyetlen megoldás az lenne, ha az emberek megszoknák, hogy a saját környezetükben rendet tartsanak.

lyuko_szemetszedes_170516_ja_7.jpg

Deák-Bárdos Mihály a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője, úgy fogalmazott,  hogy a Modern Városok Programnak köszönhetően tovább bővül a térfigyelő kamera rendszer a városban, így több mint ötszáz kamera pásztázza majd az utcákat, tereket. A fejlesztés révén Lyukóban is helyeznek majd ki új kamerákat, ezek talán visszaszorítják majd a szemét újratermelődését.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat