2017. május 27. Hella
Miskolc
-°C / -°C
Tehetségmutató Gálaműsor
2017. április 26. 15:31
|
frissítve: 2017. április 26. 15:40

A Tehetségmutató sorozat második évadzáró rendezvényén 23 tehetséges énekes lép fel, komoly- és könnyűzenei kategóriában, akiket produkcióik után szakmai zsűri értékel. A fellépők olyan tehetséges fiatalok, akik már évek óta tanulnak énekelni, hangszeren játszani. Közülük többen országos és nemzetközi versenyek díjazottjai. A Gálát megelőző Tehetségmutató kurzusokon, szakmai tanácsokkal fejlesztettük képességeiket. Szeretnénk, hogy mindegyik tehetséges miskolci fiatal a lehető legjobb képzésben, felkészítésben részesüljön és további eredményekkel gazdagítsa Miskolc város hírnevét.

A TEHETSÉGMUTATÓ

A Tehetségmutató a tavalyi évben tíz alkalommal került megrendezésre a Forrás Házban. Célja a miskolci fiatal énekes tehetségek képességeinek, szellemi és lelki fejlődésének támogatása. Egyrészt a fiataloknak biztosítottunk fellépési lehetőséget közönség előtt, mely hozzásegítette őket, hogy magabiztosabbak legyenek a színpadon, másrészt, amit kiemelkedő fontosságúnak véltünk a Tehetségmutató programunk kialakításánál, hogy a fiatalok jellemét és gondolkodásmódját fejlesszük. A zenei képességeiket az Egressy Béni Zeneiskola énektanára, Simon Istvánné Balog Emese fejlesztette, szellemi és lelki megépülésüket Ráki Tamás Pásztor biztosította. Egy tehetséget egy megfelelő jellem tart meg hosszú távon. Több résztvevő beszámolt arról, hogy a Tehetségmutatókon kapott tanácsok által megszabadultak a színpadi előadástól való félelmeiktől, és lelki segítséget kaptak Ráki Tamás Pásztor tanításain keresztül.

tehetsegkutato3.jpg

Ebben az évben a Tehetségmutatók bővültek mind előadói, mind nézői létszámban. Az énekesek mellett zenészek is felléptek, nem csak könnyű-, hanem komolyzenei kategóriában is. A kéthavonta megrendezésre kerülő Tehetségmutató programban összesen negyven jelentkező mutatta be tudását két szekcióban. A Tehetségmutatókon kiváló minőségű hang és fénytechnikát biztosítottunk a fellépőknek helyi szakemberek segítségével. A Tehetségmutatókat interneten élőben közvetítettük stúdió minőségben a Forrás Házból.

BESZÁMOLÓ AZ ELŐZŐ TEHETSÉGMUTATÓ GÁLÁRÓL

A tavalyi Gálán 20 tehetséges énekes lépett fel, szakmai zsűri előtt, amit neves előadók alkottak. A versenyzők könnyűzenei kategóriában léptek fel két-két dallal, melyet az előadás után a zsűri értékelt. A Gála megnyitóján a Forrás Ház fenntartója és Pásztora, Ráki Tamás köszöntötte a jelenlevőket, majd a zsűri tagjai is fel léptek, mellyel bátorították a fiatal énekeseket. Az ezt követő előadássorozat után  a zsűri értékelte a dalokat, majd az eredményhirdetésen a szereplőket  elért pontjaik alapján arany, ezüst és bronz minősítésben részesítették. Zombori Zsanett, aki kiemelt arany minősítésű lett, lehetőséget kapott arra, hogy a zsűri egyik tagjával, Johhny K Palmerrel egy közös projekten dolgozzon.

tehetsegkutato2.jpg

TERV A KÖVETKEZŐ GÁLÁRA

Olyan kapcsolati tőkét biztosítani az énekesek és zenészek számára,  melyek elősegítik további zenei pályafutásukat.            

A Gálát megelőző Tehetségmutatókon szeretnénk még több fellépőnek, még több kategóriában, még több műfajban lehetőséget biztosítani. A Gálán nagyobb közönségre számíthatnak a fellépők, valamint olyan zsűri előtt bizonyíthatják tudásukat, akiknek jelenléte és tanácsai motiválhatják őket a továbbiakban.

Ebben az évben szeretnénk családiasabb légkört kialakítani, fontosnak tartjuk, hogy olyan atmoszférát teremtsünk meg, melyben a fiatalok a lehető legfelszabadultabban tudják megmutatni a közönségnek önmagukat és tehetségüket. 

A Gálát Ráki Tamás Pásztor fogja megnyitni, melyet a zsűri előadásai követnek, majd kezdődhet a verseny, egy felszabadult környezetben. A rendezvényt díjátadó zárja, ezt követően pedig minden fellépőnek van lehetősége a zsűritől személyes tanácsadásra.

tehetsegkutato1.jpg

A FELLÉPŐK LISTÁJA

Könnyű zene

Fegyverneki Lilien, Nádaski Konstantina Priscilla, Czelláth Panna, Kovács Eszter, Kucskár Huba, Kiss Ildikó, Nagy Anna, Mikita Dorka, Gulyás Zorka, Kosztik Diána, Szabó Péter, Kolozsi Flóra, Czégé Dóra, Kacsenyák Gábor, Grimon Fruzsina, Grimon Ákos, Zombori Zsanett, Ferenczi Lilla, Tóth Renáta, Hulényi Laura, Bárány Zsombor

Klasszikus zene

Fenyvesi Gabriella, Nagy Tamara, Kiss Ildikó

Meghívott zsűritagok

Csabay Csilla, az Egressy Béni Zeneiskola igazgatója
Jancsó Dóra, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze
Johnny K. Palmer, szövegíró - dalszerző, az Eurovíziós dalfesztivál társszerzője
Veréb Tamás, a Budapesti Operettszínház énekese, a 2016-os Sztárban Sztár nyertese.

tehetsegkutato4.jpg

A Gála időpontja: 2017. Június 3. 11:00 órától 20:00 óráig.

Helyszín: Forrás Ház (3531 Miskolc, Nagyváthy u. 6)

Nem

Videótár

Jövő héten indul a fonó
02:12
Rendelő-rekonstrukciós program
03:24
Fizetős parkoló a Selyemréten
02:04
Elektromos kukásautó
02:19
Zsongó Lillafüred beharangozó
02:08
Drogprevenció, Zacher Gábor toxikológus előadása
02:25

Most

Jelenleg nincs adás!