2018. június 20. Rafael
Miskolc
14°C / 30°C
Több tucat magyar Spar-áruházat adtak el
portfolio.hu
|
2017. július 10. 16:13
|
frissítve: 2017. július 10. 16:13
Közel 40 Spar áruházból álló csomagot értékesített a német Tengelmann csoport ingatlanbefektetési cége, a TREI Real Estate az Erste Alapkezelő által menedzselt befektetési alapoknak. A tranzakció ezzel az első félév legnagyobb kiskereskedelmi értékesítése volt Magyarországon - írja a Portfolio.

Ezzel a tranzakcióval a TREI Real Estate konszolidálta magyarországi tevékenységét és a meglévő portfoliójának a végleges értékesítését. Az osztrák portfólió eladását követően Magyarországon másodikként sikerült a csoportnak a stratégiai célját megvalósítania, amivel folytathatja az egyesült államokbeli, német, cseh és lengyel ingatlanfejlesztési projektekre való összpontosítást.

Az ingatlancsomag kereskedelmi egységeinek (két kivétellel) minden eleme a Spar Magyarország Kft. részére hosszútávon bérbe adott kiskereskedelmi egység. A portfolió összterülete meghaladja a 39 500 négyzetmétert és az egyes szupermarketek az ország összes nagyvárosában megtalálhatóak, többek között Budapesten is, ahol 13 áruház cserélt gazdát. Az áruházak korábban a szintén Tengelmann tulajdonba tartozó Plus élelmiszeráruház-láncnak voltak bérbe adva, annak a Sparral való 2008 végén elhatározott egyesüléséig. A megegyezést a hónap utolsó napján véglegesítették az Erste Alapkezelő Zrt.-vel.

2016 végén a SPAR Magyarország összesen 377 saját üzemeltetésű áruházzal rendelkezett, illetve franchise programjának égisze alatt 116 áruház működött, mely így mindösszesen 493 SPAR-logós üzletet jelentett az év végén. A 40 üzlet értékesítése tehát a teljes állomány kevesebb, mint 10 százalékát érinti, a tulajdonosváltás miatt azonban nem kell aggódni a vásárlóknak, az üzletek várhatóan továbbra is működni fognak - írja a Portfolio.

 

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat