2018. június 18. Arnold, Levente
Miskolc
13°C / 23°C
Történelmi siker: sorozatban harmadszor bajnok a DVTK Jegesmedvék csapata!
minap.hu
|
2017. március 21. 20:21
|
frissítve: 2017. március 27. 08:42
A DVTK Jegesmedvék jégkorong-csapata ismét legyőzte a MAC Budapestet, begyűjtötte negyedik győzelmét, és megvédte bajnoki címét! Nem volt még csapat, amely egymás után háromszor is megnyerte volna a MOL Ligát!

szurkolok_szinva_terasz_170322_vcs_3.jpg

Fotó: Végh Csaba

Kedden 18 órakor az utolsó belépőjegy is gazdára talált a MOL Liga döntőjének szerdai, ötödik mérkőzésére. Hogy azok se maradjanak le a közös szurkolás élményéről, akik számára már nem jutott belépőjegy, a Szinva teraszon, az óriási kivetítőn is nyomon követhették a mérkőzést.

szurkolok_szinva_terasz_170322_vcs_7.jpg

Telt ház és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat a Jégcsarnokban. Miskolcon már megszokhattuk, hogy egy átlagos bajnoki mérkőzésen is nagy buzdítást kapnak a Macik, hát még ha egy, akár a bajnoki címről is döntő derbiről van szó! A hazai szurkolók az eddigiekre is rá tudtak tenni még egy lapáttal, így már csak a piros-fehér csapaton múlt, hogy ma, hazai pályán ünnepelhessék az újabb bajnoki címet.

jegesmedvek_mac_donto_170322_bl_1.jpg

Fotó: Beregi László

A nagy tét nyomta mind a két csapat vállát, ez látszott az első harmadban, nem estek annyira egymásnak a felek, mint a korábbi mérkőzéseken. Mindkét csapat letámadott, de azért nem mentek annyira fel, hogy meglephessék őket egy-egy ellentámadással. Váratlan korongszerzésekből volt helyzet leginkább, a hazaiak veszélyeztettek többet.

img_8747.jpg

Az első harmad után elmondható volt, hogy helyzet volt itt is, ott is, jó volt az iram, valamivel több időt töltött az ellenfél harmadában a Miskolc, közelebb álltak a gólszerzéshez, de a harmad végére már a MAC is egyre többet jött előre. A miskolciak igyekeztek okosan, megfontoltan, fegyelmezetten játszani, arra törekedtek az első játékrészben, hogy kihozzák a korongot a saját harmadukból, illetve ne engedjék be oda, ezért rendszeresen letámadtak. Gól nélkül vonultak pihenőre a csapatok.

img_8910.jpg

A második harmadban beleerősített a MAC, több helyzetet is sikerült kialakítaniuk a diósgyőri kapu előtt. Némi mezőnyfölényüket aztán a 13. percben gólra is váltották. Terbócs szerzett gólt, ezzel vezetett a fővárosi csapat (0-1). A DVTK azonnal ritmust is váltott, felélénkült a meccs!

Sokkal több kapura lövés MAC oldalon, így szerezték meg a vezetést, de nagyon kiegyenlített volt a párharc, izgalmas végjáték ígérkezett a második pihenő után!

És nem is csalódtunk a folytatásban! A záró harmadban sikerült megfordítani a mérkőzést. Előbb Hajós egyenlített, majd nem sokkal a vége előtt Pavuk a győztes gólt is megszerezte. A maradék másfél percben pedig hősies védekezéssel sikerült megtartani az előnyt.

Nem
Így örültek a Jegesmedvék szurkolói a Szinva teraszon

Ezzel 4-1-re nyerte a DVTK a döntőt, és sorozatban harmadszor bajnok a piros-fehér csapat.

MOL Liga rájátszás, döntő 5. mérkőzés, eredmény:

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)

Miskolci Jágcsarnok, 2000 néző. Játékvezető: Babic Vladimir, Kincses Gergely, Kókai Márk, Nagy Attila.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Láda, Leppanen, Pavuk, Galanisz, Sági - Vojtkó, Gőz, Tóth, Hajós, Miskolczi - Tuominen, Joe, Toulmin, Johnston, Sakaris - Karda, Laczkó, Popovics, Ritó, Szopos. Vezetőedző: Doug Bradley.
MAC: Bálizs (Arany) - Kovács, Escobedo, Nikiforov, Booras, Nagy G. - Olson, Pozsgai, Terbócs, Nagy K., Jubinville - Ruikka, Vokla, Somogyi, Könczei, Kovács Cs. - Silló, Mestyán, Tóth R., Roczanov, Keresztury. Vezetőedző: Majoross Gergely.

jegesmedvek_mac_donto_170322_bl_3.jpg

2. harmad: 33:33: Tebócs (Vokla) 0-1
3. harmad: 46:02: Hajós (Miskolczi, Tóth) 1-1
3. harmad: 58:22: Pavuk (Leppanen) 2-1.

jegesmedvek_mac_donto_170322_bl_6.jpg

Doug Bradley: – Leírhatatlan érzés bajnokságot nyerni! Csodálatos csapatot alkotnak a játékosok, nagyszerűen működött a csapategység, már a felkészülés első napján láttam, hogy mennyire akarnak győzni, és később az egész bajnokság során kiválóan edzettek. A vártnál nehezebben indult a rájátszás, az FTC nagy próbatétel elé állított, sokat tanultam abból a párharcból. Ezt követően nagyon jól folytatta a DVTK az Újpest, majd a MAC ellen, a döntőben megérdemelten nyertünk végül 4-1-re.

jegesmedvek_mac_donto_170322_bl_7.jpg

A vendégek vezetőedzője, Majoross Gergely hangsúlyozta, a DVTK megérdemelten nyerte meg a bajnoki címet. „Sajnos, nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amelyet vártunk magunktól, ma játszottunk először úgy, ahogy végig kellett volna” – vélekedett.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat