2018. április 27. Zita
Miskolc
5°C / 17°C
Új pályát építenek a Jégcsarnokban
Miskolc TV / minap.hu
|
2017. május 17. 21:47
|
frissítve: 2017. május 19. 08:51
A régi több mint tízéves, és szinte teljesen tönkrement. Júliusban a kosárlabdások használják majd a még jég nélküli pályát, egy hónappal később azonban már a Macik veszik át a terepet. Nekik viszont jégre is szükségük lesz. A teljes felújítás 130 millió forintba kerül.

jegcsarnok1.jpg

– Tizenkét szezont tudtunk le a korábbi pályatesttel, és mivel folyamatosan, egész évben a sportszezon alatt hűtve van, tehát mínusz 11, mínusz 12 fokos folyadék áramlik benne, ez erősen megviseli a pályatestet – mondta Egri István, a Miskolc Városi Szabadidő Központ igazgatója. – Különösen 2006 óta, amikor már évente 9-10 hónapon át működik a jégpálya. Attól az évtől viszont fokozott igénybevételnek van kitéve.

jegcsarnok2.jpg

A pálya mellett a tízéves palánkot is biztonságosabbra cserélik, de egy új, jégfelújító gép is érkezik majd a Jégcsarnokba. Mindez 130 millió forintba kerül, aminek hetven százalékát a TAO-s program, a fennmaradó harmincat pedig a miskolci önkormányzat biztosítja.

– Körülbelül huszonöt kilométer cső van itt most lefektetve egy erős vasalással – mondta Egri István. – Jövő héten kezdődik a betonozás és valamikor a jövő hét végéig el is fog készülni ez az új pályatest, amit valamikor július közepén lehet majd igénybe venni. Akkor kezdődik itt az Egyetemi és Főiskolás Kosárlabda Európa-bajnokság, amelynek egyik helyszíne a Jégcsarnok lesz.

jegcsarnok6.jpg

A júliusi kosárlabda torna után a legnagyobb melegben kell majd elkezdeni a jégkészítést a Jégcsarnokban. A  DVTK-Jegesmedvék bajnoksága ugyanis augusztus 1-jén elkezdődik.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat