2017. október 19. Nándor
Miskolc
8°C / 20°C
Újra jelentkezhetnek múzeumi tanfolyamra a szépkorúak
minap.hu
|
2017. január 03. 11:31
|
frissítve: 2017. január 05. 11:31
Tanfolyamot indítanak idén is szépkorúaknak a Herman Ottó Múzeumban. A harmincórás képzéssel szerzett tudás birtokában a múzeumi munkába is bekapcsolódhatnak a résztvevők.

A Herman Ottó Múzeum idén is várja az önkéntesek jelentkezését. A múzeum célja, hogy megismertesse a szépkorúakkal az intézmény gyűjteményeiben őrzött kulturális örökséget, Miskolc város és Borsod-Abaúj-Zemplén megye történeti, néprajzi, régészeti, képzőművészeti és természeti értékeit, az ezekkel kapcsolatos múzeumi kutatások legújabb eredményeit.

muzeumok_ejszakaja_160625ml_5.jpg

Múzeumok éjszakája, fotó: Mocsári László

Már öt éve tart képzést, amire például tavaly ötvenöten jelentkeztek – mondta Simon László, a Herman Ottó Múzeum titkára. A szakember szerint az eddigi programok tanúsága alapján Miskolc városában komoly igény mutatkozik a múlt megismerésére, a történelmi események megértésére, a különféle tudományokban és művészetekben való elmélyülésre.

 – A múzeumban szervezett közönségtalálkozókon, bemutatókon azt tapasztaljuk, hogy az idősebb korosztályok számára is nagyszerű élményt és tanulást jelentenek azok az interaktív foglalkozások, amelyeken egy-egy tárgyat kézbe vehetnek a látogatók, és a résztvevők maguk mesélhetik el annak történetét, egykori használatát, különleges funkcióját, a gyűjtemény egyes darabjaihoz fűződő személyes élményeiket – hangsúlyozta Simon László.

muzeumok_ejszakaja_160625ml_17.jpg

A célirányos képzés után az önkéntesek nagyobb múzeumi rendezvényeken, például a Múzeumok éjszakáján működnek közre teremőrként, tárlatvezetőként, de komoly segítséget nyújtanak olykor a nyilvántartási és más adminisztrációs munkában is. Nem ritka, hogy pályakezdő fiatal képzőművészek portrékészítéséhez ülnek modellt a jelentkezők

muzeumok_ejszakaja_160625ml_12.jpg

A tanfolyam februárban indul, jelentkezni január 20-ig lehet az alábbi e-mail címeken: simonl@hermuz.huanitamakar.hermuz@gmail.com, vagy postai úton: dr. Simon László, Herman Ottó Múzeum, Miskolc, Görgey út 28, 3529.

Nem

Videótár

Mobilitási képek a Tiszain
02:01
Tűzifahelyzet
02:52
Folyamatos a zöldhulladék gyűjtés
00:58
Halálos baleset
00:23
Arany-busz Miskolcon
01:48
Lego roborépítő verseny
02:30
Stadionséta gimnazistáknak
02:10
Együtt könnyebb - kiállítás a kórházban
03:18
Miskolc a TE helyed!
01:32

Most

Jelenleg nincs adás!