2018. április 21. Konrád
Miskolc
7°C / 21°C
Újra a lista élén - a Macik nyerték a rangadót!
dvtk.eu
|
2017. január 08. 23:13
|
frissítve: 2017. január 10. 11:48
Utoljára találkozott egymással vasárnap az Újpest és a DVTK Jegesmedvék csapata a MOL Liga alapszakaszában. A rájátszás hangulatú és rendkívül magas hőfokú összecsapáson, szoros küzdelemben hozta el csapatunk a három pontot. A meccs legjobbja a két gólig jutó Peter Sakaris volt.

A tabella élén holtversenyben álló két csapat találkozója előtt rossz híreket kapott Doug Bradley vezetőedző. Galanisz Nikandrosz egy kisebb sérülést szenvedett a Dunaújváros elleni találkozón, rá nem számíthatott a csapat ezen a fontos mérkőzésen. Amely ennek ellenére remekül kezdődött és Peter Sakaris már második perc végén megszerezte a vezetést. Johnstontól kapott remek passzt, ő pedig közelről nem hibázott. A folytatás már kevésbé alakult szerencsésen.  Az Újpest két gyors góllal fordítani tudott. Az első találat rendkívül szerencsétlen körülmények között született. Adorján védte Turbucz lövését, de a kipattanó pont a menteni igyekvő Sakaris mellkasára pattant így jutott túl a gólvonalon. Alig egy perccel később, védőink nem tudtak felszabadítani, így Ropretnek az üres kapuba kellett csak lőnie az emberelőnyös helyzetnél. Nem sokáig örülhetett a vezetésnek a hazai csapat. Toulmin szerzett korongot az ellenfél térfelén, majd Sakarissal játszott össze, a kombináció végén pedig Toulmin egyenlített. A harmad további részében is nagy harc zajlott a jégen, de több gól már nem esett.

A második harmadban a küzdelem dominált. Az indulatok felkorbácsolódtak, a lelátó népe is felpezsdült. A küzdelemből a piros-fehérek jöttek ki jobban. Számos helyzetet alakított ki csapatunk és egy gólt is sikerült szerezni. Johnston ugratta ki Sakarist és a szenzációs formában játszó szélsőnk nem hibázott és a Sila lába alatt belőtte a korongot, amivel megszereztük a vezetést. A küzdelem továbbra is hatalmas volt, de mindkét kapus remekül védett. Csapatunk egyik legjobb harmadát produkálta az egész szezonban, de több gólt nem sikerült szerezni.

A záró játékrész a hősies küzdelemről marad emlékezetes. A hazai csapat többöször is emberhátrányban támadhatott az egyenlítésért, de a nagyszerű védőmunka a csapat összes tagjától, és a kiválóan védő Adorján mindent megtett a vezetés megtartásáért. Az utolsó percekre a kapust is levitte az Újpest, így hatan támadhattak négy ellen, de gólt nem tudtak szerezni. A remekül játszó DVTK Jegesmedvék így elhozták a rendkívül értékes három pontot a Megyeri útról és újra listavezetőként várhatja a folytatást. Legközelebb szerdán lép jégre a csapat, hazai pályán fogadjuk a Debrecen csapatát a Magyar Kupa utolsó selejtezőfordulójában. 

MOL 178

UTE - DVTK Jegesmedvék 2-3 (2-2, 0-1, 0-0)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat