2018. február 18. Bernadett
Miskolc
-2°C / 4°C
Varga: a magyar gazdaság kilátásai jók, az ország felzárkózása folyamatos
MTI
|
2018. január 18. 14:12
|
frissítve: 2018. január 23. 10:30
Magyarországon kiegyensúlyozott és tartósan magas ütemű a gazdasági növekedés, a kedvező folyamatok fennmaradását a külső környezet is támogatja - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Amerikai Közgazdasági Társaság elnökével, Olivier Blancharddal folytatott találkozóján.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtöki közleménye szerint a tárcavezető a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy Magyarország az uniós átlag feletti növekedésnek köszönhetően vonzó célpont a befektetők számára. Ezt többek között a bővülő beruházások is alátámasztják, mindennek eredményeként folyamatos Magyarország felzárkózása a legfejlettebb országokhoz. Varga Mihály hozzátette: a hatéves bérmegállapodásnak köszönhető jelentős béremelkedés pedig kedvező hatást gyakorol a fogyasztásra.

Olivier Blanchard közgazdász professzor a Peterson Institute vezető kutatója, a Harvard Egyetem és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) egykori tanára, 2008 és 2015 között a Nemzetközi Valutaalap vezető közgazdásza volt - olvasható a minisztérium közleményében.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat