2018. május 22. Júlia, Rita
Miskolc
9°C / 19°C
A Viktória című operettet nézték meg a Salkaházi Program résztvevői
minap.hu
|
2017. május 19. 15:06
|
frissítve: 2017. május 21. 08:03
A pénzbeli támogatás mellett számos kulturális és szórakoztató programot kínál Miskolc városvezetése a helyi nyugdíjasoknak. Péntek este a Viktória című operettet nézhették meg a Miskolci Nemzeti Színházban.

„Eladott ház, jegyek nem válthatók” – ez volt olvasható a Miskolci Nemzeti Színház honlapján a Viktória felirat alatt.

– A feleségem már fél nyolcra odament, holott csak tízkor nyitottak, így második volt a sorban, ami a színházi jegyiroda előtt kígyózott egészen az antikváriumig – mesélte Czurkó Oszkár. – Ezért ülhetek most a bátyámmal az első sorban, hogy megnézzük az előadást. Nagyon jó ez az egész Salkaházi program.

salkahazi_szinhaz_170519ml_15.jpg

Péntek este megtelt a miskolci teátrum Nagyszínházának nézőtere. Az operettre kevesebb mint két óra alatt elfogytak a regisztrációs jegyek. A Salkaházi Sára Program résztvevői ültek be az előadásra. A darab címszereplője Eperjesi Erika volt, de játszott még többek között Jancsó Dóra, Szőcs Artur és Kincses Károly. Az előadást a színház igazgatója, Béres Attila rendezte.

A városvezetés tisztában van azzal, hogy megvan az igény a miskolci nyugdíjasokban a magas színvonalú, színházi kultúrára. Céljuk, hogy közösséget építsenek azok számára, akik Miskolcért nagyon sokat tettek.

– Korábban csak táncolni jártunk az idősek klubjába, de most már ezekre a programokra is eljárhatunk – mondta Zsipi Piroska. – Nagyon sokat jelent nekünk ez a közösség. Szeretjük a fiatalokat is, de a magunk korosztálya az igazán nekünk való. Hallotuk, hogy idén lesz előszilveszter, már készülünk rá lélekben.

salkahazi_szinhaz_170519ml_9.jpg

Czaga Gyuláné korábban is színházba járó volt, de egyedül maradt. A Salkaházi Sára Programokra azonban most is szívesen eljön.

– Betöltöttem a hetvenkilencet, de olyan vagyok, mint egy gyerek, ha részt veszek egy-egy ilyen programon. Legutóbb a Zeneexpresszen voltam, és este alig bírtam elaludni, annyi élménnyel töltődtem fel. Nagyon helyesen teszi a városvezetés, hogy így felkarolja az időseket. Hálásak vagyunk érte – mondta.

salkahazi_szinhaz_170519ml_21.jpg

Ábrahám Pál operettje egy első világháborús magyar honvéd kapitányról, a szárnysegédjéről és a gyönyörű Viktóriáról szólt. Az első világháborút követően Oroszországban, Japánban és Magyarországon játszódó történetben két ember szerelmét követhették nyomon, akik a múló évek után sem vágynak másra, minthogy egymáséi lehessenek. A darab zenei világában keveredik a könnyű amerikai dzsessz a magyar népzenével.

salkahazi_szinhaz_170519ml_16.jpg

Olyan slágerek csendültek fel az előadásban, mint a 32-es baka vagyok én, a Pardon Madame, a Honvéd Banda szól a Stefánián, a Good Night, az Ahol az ember fölmászik a fára, ott van Budapest, amiket mind-mind régi ismerős dallamokként élvezhettek a miskolci nyugdíjasok.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat