Közélet

 • 3 napja, 2014-04-17 19:09 Átvették megbízólevelüket a képviselők

  Választókerületi bizottsági ülés keretében adták át csütörtökön a miskolci központú választókerületek megválasztott országgyűlési képviselőinek - Csöbör Katalinnak és Varga Lászlónak - a megbízólevelét. Ez megelőzően Csiszár Miklós jegyző, a helyi választási iroda vezetője tekintett vissza a szavazás napját megelőző mintegy három hónap legfontosabb eseményeire, tennivalóira.

 • 3 napja, 2014-04-17 18:32 Lovas mezőőrök és rendészek ellenőriztek Perecesen

  Illegális beköltözőkkel, szemetelőkkel és tolvajokkal harcol az önkormányzati rendészet Miskolcon. Hetente razziáznak a város legproblémásabb területein, két éve pedig lovas mezőőrök is járják a külterületeket. Tavaly csaknem 50 hatósági ellenőrzést tartottak közösen. Csütörtökön Perecesen jártak.

 • 3 napja, 2014-04-17 18:08 Putyin elismerte, hogy a krími önkéntesek mögött orosz katonák álltak

  A krími önkéntesek mögött orosz katonák álltak, hogy biztosítsák a félsziget lakosságának szabad véleménynyilvánítását, a Krím-félsziget Oroszországhoz csatlakozásáról pedig "részben a NATO bővítésének veszélye", Ukrajnának a szervezethez csatlakozása miatt született döntés - jelentette ki Vlagyimir Putyin a Közvetlen kapcsolat című csütörtöki élő televíziós műsorban.

 • 3 napja, 2014-04-17 17:22 Szakértő: a Dnyeszter menti Köztársaság sorsa hasonló lehet a Kríméhez

  Elképzelhető, hogy a Dnyeszter menti Köztársaság esetében ugyanaz történik, mint korábban a Krímmel, Abháziával és Dél-Oszétiával: bár kikiáltott függetlenségét szinte senki nem ismeri el, csatlakozhat Oroszországhoz – mondta Rácz András, az Euro-atlanti Integrációért és Demokráciáért Alapítvány kutatási igazgatója csütörtökön az MTI-nek.

 • 3 napja, 2014-04-17 16:16 Füstmentesség a gyerekekért

  Füst-öl címmel hirdette meg pályázatát a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve és a rákellenes liga helyi alapszervezete. Az öt éves hagyományra visszatekintő akció ezúttal is sikeres volt – a díjátadó ünnepséget csütörtökön rendezték meg, ahol kiderült az is, milyen mértékben segíti a gyerekek szemléletformálását a felnőttek dohányzási szokása.

 • 3 napja, 2014-04-17 15:00 Folytatódik a tavaszi lomtalanítás

  A MiReHuKöz Nonprofit Kft. tavaszi lomtalanítási akciója április 24-én, csütörtökön Miskolctapolcán, április 25-én pedig Hejőcsabán, valamint Miskolctapolcán folytatódik. Az érintett területekről a cikkünkben megjelölt időpontokban szállítják el a háztartásokban feleslegessé vált hulladékokat. A lomtalanítás során ezúttal is felhívják a lakosság figyelmét néhány szabályra, amelyet kérnek betartani.

 • 3 napja, 2014-04-17 14:29 Közös kertészkedés Hernádszentandráson

  Egészséges és fogyatékkal élő fiatalok kéz a kézben ültettek az elmúlt pénteken Hernádszentandráson a biokertben. A kezdeményezés szép példája annak, hogy a szeretet határtalan.

 • 3 napja, 2014-04-17 14:00 Zivataros húsvétra számíthatunk

  Egy légörvény áramlási rendszerében kelet felől több fokkal enyhébb, átmenetileg szárazabb, majd péntek délutántól ismét nedves levegő áramlik fölénk.

 • 3 napja, 2014-04-17 13:51 Középpontban a család és az egészség

  Már hagyománynak mondható, hogy tavasszal családi napot szerveznek Lyukóban. A helyiek a közösségi házban tölthetik a napot. A különböző programok segítségével a családok még több időt tölthetnek együtt, s az egészségi állapotukat is felmérhetik.

 • 3 napja, 2014-04-17 13:16 15 százalékos bővülést hozott a hómentes tavasz a turizmusban

  Az enyhe télnek, a hómentes tavasznak, és nem utolsó sorban az intenzív SZÉP-kártya felhasználásnak egyaránt köszönhető, hogy az idei év első 3 hónapjában mintegy 15 százalékkal bővült a belföldi turizmus a Szallas.hu adatai alapján. Extrém rekordokban is bővelkedett az első negyedév: volt, aki 44 napon át élvezte egy szálláshely vendégszeretetét, a legdrágább egyszeri foglalás pedig elérte a 9 millió forintot.

 • 3 napja, 2014-04-17 12:47 Bánki Erik szerint az EU cserbenhagyta a magyar méhészeket

  Az Európai Unió cserbenhagyta a magyar méhészeket – hangoztatta csütörtöki közleményében Bánki Erik fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő, arra reagálva, hogy az előző nap az EP olyan javaslatot fogadott el, amelynek alapján a jövőben nem kell feltüntetni a méz csomagolásán, tartalmaz-e génmódosított organizmust (GMO).

 • 3 napja, 2014-04-17 12:20 Húsvéti parkolás, hulladékszállítás

  Április 20-án és 21-én, húsvét vasárnap és hétfőn Miskolcon a Régió Park Kft.-hez tartozó parkolókban a parkolás díjmentes lesz, április 19-én pedig a szombati munkarend szerint alakul a parkolás, azaz reggel 8:00-tól 13:00-ig kell fizetniük az autósoknak. A Régió Park Kft. ügyfélszolgálata április 19-től 21-ig zárva tart.