http://minap.hu/miprog.php?prog.82

Közélet

 • tegnapelőtt, 2014-07-21 19:58 Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

  Az idén is várhatóan július utolsó hetében, augusztus elején kezdődik a parlagfűszezon. Az allergiásoknak a tavalyi szezonnál erősebb pollenterhelésre kell készülniük - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

 • tegnapelőtt, 2014-07-21 16:19 Hőség: többször riasztják a mentőket az átlagosnál

  Hétfő délig több mint kétszázszor riasztották a mentőket Budapesten, fiatalok és idősek is rosszul lettek a nagy melegben. Szombaton és vasárnap tíz-húsz százalékkal több volt a rosszulléttel összefüggő riasztások száma egy átlagos naphoz képest, és hétfőre is ez várható - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

 • tegnapelőtt, 2014-07-21 14:53 Rekord látogatószám a miskolci EFOTT-on

  Rekord látogatószámmal, color partyval és megannyi remek emlékkel búcsúzott Miskolctól az EFOTT. Az év legnagyobb hallgatói buliján, Miskolcon 91 ezernél is többen szórakoztak.

 • tegnapelőtt, 2014-07-21 14:45 Fidesz-KDNP: A szocialisták álhíreiket gyártanak

  Nem tehetjük meg, hogy nem beszélünk a tényekről, ugyanis az EFOTT-al kapcsolatban hazugságokat terjeszt, méghozzá hivatalos közleményben, az MSZP miskolci szervezete. Az eseményhez nagyon is közel álló, ám a politikától független HÖOK-elnök is úgy érezte, cáfolnia kell állításaikat – adta meg hétfői sajtótájékoztatója témáját Soós Attila, a Fidesz-KDNP miskolci frakciójának szóvivője.

 • tegnapelőtt, 2014-07-21 13:50 Orbán Viktor a nemzetközi úszószövetség vezetőivel tárgyalt

  Versenyszakmai, sporttartalmi szempontból sínen van a 2017-es magyarországi junior úszó világbajnokság és a 2021-es úszó vb előkészítése - hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) vezetőinek hétfői budapesti megbeszélésén, amelyről a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár tájékoztatta az MTI-t.

 • tegnapelőtt, 2014-07-21 12:00 A bolgár tévé nem adta a közvetítési jogokat

  Jakab Péter jobbikos polgármesterjelölt szerint a Miskolc Televízió másfél millió forintért megkaphatta volna a DVTK bulgáriai vendégjátékának közvetítési jogait, a városvezetés azonban sokallta ezt a pénzt. A polgármesteri kabinet ezt határozottan cáfolta, közleményük szerint a Miskolc Televízió illetékesei, csak a mérkőzés napján, nyolc ízben fogalmaztak meg ezzel kapcsolatos kérdést és kérést a bolgár televízió felé. Onnan azonban csupán annyi válasz érkezett, hogy a bolgár tévé „nem érdekelt a közvetítési jogok átadásában”.

 • tegnapelőtt, 2014-07-21 11:23 Jobbik: zsákutca az MSZP cigányügyi konzultációja

  A Jobbik befejezettnek tekinti az MSZP által meghirdetett, telepfelszámolásról szóló konzultációt, tekintettel arra, hogy az nem szakmai alapú, a résztvevők egy részét csupán a politikai előnyök megszerzése irányítja – tudatta hétfői közleményében a párt miskolci szervezete.

 • tegnapelőtt, 2014-07-21 10:51 Meghaladja az ötszázat a palesztin halottak száma

  Meghaladta az ötszázat a palesztin halottak száma hétfőre a gázai övezeti konfliktusban gázai egészségügyi források közlése szerint.

 • 3 napja, 2014-07-20 14:58 Egyedül vitte el valaki a kétmilliárdos lottónyereményt

  Kettő milliárd negyvenkilencmillió forint - ennyivel lett gazdagabb szombat este az a szerencsés, aki megütötte az ötös lottó főnyereményét. A mesés vagyont érő 13, 21, 44, 47, 52 - ből álló számsort egyetlen játékosnak sikerült telibe találnia, így ő maga döntheti el, hogy kivel szeretne osztozkodni az ölébe pottyant összegen.

 • 3 napja, 2014-07-20 14:04 Ott fogadhatnak örök hűséget, ahol rájuk talált a szerelem

  A királynék várának történelmi hangulatú kápolnájában, lovagtermében tartani egy esküvőt mindenképp különleges élmény. És ezt még lehet fokozni. Az első pár ajándékba kapja ezt a lehetőséget, és Nagy Lajos király udvari kísérete jelenlétében fogadhat egymásnak örök hűséget. Egyébként nem akármilyen párról van szó: itt, a diósgyőri várban ismerték meg egymást sok évvel ezelőtt.

 • 3 napja, 2014-07-20 13:50 Eltávolítaná a szobrot az Együtt-PM

  Az Együtt-PM szövetség tiltakozik a Szabadság téri német megszállási emlékmű felállítása ellen, és vasárnap az MTI-vel azt közölte, hogy az önkormányzati választás után, ha új balközép városvezetés jön létre, az el fogja távolítani a szobrot.

 • 3 napja, 2014-07-20 12:56 Balog: a megbocsátásban is példát kell mutatni

  Példát mutatni nemcsak a történelmi bűnök feltárásában kell, hanem abban is, hogyan lehet segíteni az áldozatok és a tettesek megszabadulását a múlt terhétől - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a 10. Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozón szombaton Soltvadkerten.