Ugrás a tartalomra
On
A 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje a Kossuth-díjas Almási Tamás új filmjének, a Folyékony aranynak. A tokaji borvidékről és a világhírű tokaji aszúról szóló alkotás közönségtalálkozóval egybekötött premierjét szeptember 14-én, szombaton rendezik meg a miskolci Művészetek Házában. A Folyékony arany a CineFesten egyúttal a dokumentumfilmes versenyszekcióban is szerepel. Az alkotás a rangos nemzetközi filmfesztivált követően, szeptember 19-től látható országszerte a mozikban.
Idén július 26-án, a Strandok éjszakáján a Miskolctapolcai Strandfürdő és a Miskolctapolca Barlangfürdő is meghosszabbított nyitvatartással, szórakoztató programokkal vár mindenkit.
Megannyi élmény és számtalan kaland vár azokra a gyerekekre, akik a Diósgyőri vár táborába jelentkeznek. Hétfő óta tizennyolcan ismerkednek a vár történetével, hétköznapjaival. A Vár (a) tábor következő turnusába augusztus 5-étől várják a gyerekeket.
Idén három kéthetes turnusban fogadja az általános iskolásokat a perecesi napközis tábor. Egyszerre csaknem 200 gyerek pihenhet, és sportolhat a természetben. A táborozást az önkormányzat támogatja. A szülőknek csak annyit kell fizetni az étkezésért, mint a tanév idején. Sokan így teljesen ingyen nyaralnak.
Vérre van szüksége Lehoczki Lászlónak, aki bypass műtét előtt áll.
On
Torokba gombócot szorító érzéssel várod „a napot”? Már az összes lehetséges módon összeszámoltad a pontjaidat, és minden számításba jöhető tervet átfuttattál az agyadban? Itt az ideje kicsit lazítani: július 24-én ne gubbassz otthon egyedül a telefonodat szorongatva, hátha előbb érkezik „az” SMS, hanem vegyétek az osztálytársakkal nyakatokba a várost, és találkozzatok a Szinva teraszon! Várjátok együtt – egy fergeteges buli keretein belül – az idei ponthatárokat (is)!
2014-ben a Diósgyőri vár kápolnáját Szent Hedvig tiszteletére szentelték fel. Ezen a napon rá emlékezünk.
Csütörtök éjfélig a Dunántúlon több alkalommal valószínű zivatar, kelet, északkelet felé haladva a zivatarok várható száma és erőssége csökken. Északkeleten, keleten a legalacsonyabb a valószínűsége villámtevékenység kialakulásának – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Ugyan egész Európa az otthona lehetne, most mégis Magyarországon él a kovászolás és kenyérsütés egyik legkiemelkedőbb alakja Claudio Perrando. A világhírű pék ezúttal Miskolctapolcára látogatott, hogy az Avalon Ristorante pékjei és séfjei számára tartson egy gyors tréninget a tökéletes kovászról, dagasztásról és sütésről.
Miskolc a második legzöldebb magyar város. Az elmúlt 11 évben csaknem 1,5 millió négyzetméterrel nőtt a zöldterület a városban. A green city elv mintavárosaként az egészségügyi világszervezet ajánlását jócskán felülmúlja a csaknem 5 millió négyzetméternyi zöld területével.
Ez csak rajtunk, lokálpatrióta fürdőlátogatókon múlik. Már javában tart a szavazás, a miskolci fürdők idén is versenybe szálltak a komoly presztízzsel bíró címekért.
Romantikus, hullócsillagos éjszakában tavaly három helyszínen volt lehetőség libegőzésre, idén már hat helyen várják az érdeklődőket! Július 20-án rendezik a Libegők Éjszakáját, amikor 6 magyarországi libegő is nyitva tart majd sötétedés után is, köztük a Lillafüredi Libegőpark is.

Programok

-
Gárdonyi Géza Művelődési Ház
-
Miskolctapolcai út mellett
-
Lovagi Tornák Tere
-
Diósgyőri vár felső várudvar
-
Diósgyőri vár