Ugrás a tartalomra
Cipő szerzeményei, Cipő dallam- és érzelemvilága – Cipő Emlékkoncert a Gárdonyi parkban. A tavalyihoz hasonlóan – július 27-én, szombaton – újra életre hívják Bódi László „Cipő” emlékét, és hangzását, hogy továbbörökítsék és –öregbítsék a Republic zenei világát.
Miskolc önkormányzata ismét alkotói pályázatot írt ki azért, hogy tovább színesedjen a Tiszai Pályaudvar 1. peronja. A győztes, vagy győztesek kerítéselemenként 80 ezer forintot nyerhetnek.
Miskolci rockerek hosszú, tömött sora álldogált szombat este Diósgyőrben, a Lovagi Tornák Tere előtt, hiszen „a rock fővárosába” érkezett hazánk legközkedveltebb rockbandája, akik a páratlan hangzásvilágon, a hiteles és sokatmondó dalszövegeiken túl a rajongókhoz való odaadásukban is kitűnnek – Miskolcon koncertezett a Tankcsapda. A banda azon kevés zenekarok közé tartozik, akik nemcsak Magyarországon, hanem számos európai és tengerentúli országban is sikeresek, és akik a külföldi koncertjeik mellé beszúrtak egy miskolci állomást is.
Körülbelül egy éve vizsgázott le a Miskolci Önkormányzati Rendészet két szolgálati kutyája. Dred és Deli azóta Miskolc kül- és belterületén járőrözik rendszeresen. A szervezetnél további kutyás járőrök bevonását tervezik.
Kedden indul az augusztusi U16-os Európa-bajnokság legfontosabb felkészülési tornája, az OMV-Kupa. Kimondottan erős a mezőny, hiszen a magyar csapaton kívül a szerb, a horvát és az olasz válogatott ugrik medencébe a Miskolctapolcai Strandfürdőben.
Élhető, biztonságos várost ígért a miskolciaknak 2010-ben a fideszes városvezetés, a leglátványosabb eredményeket a számozott utcákon és környékükön érték el, ahol az ingatlanok több mint kétharmadát lebontották, illetve kiürítették. A területet már parkosítják.
Alig egy évtized alatt lett az elmaradott, hatalmas adósságállományt felhalmozó Miskolcból hazánk egyik legfejlettebb, legokosabb és legzöldebb városa. Világhírű multinacionális vállalatok települnek a hatalmas ipari parkokba, így ez is hozzájárul ahhoz, hogy minden idők legnagyobb helyi adóbevételét érte el a város – mondta Kriza Ákos polgármester a Növekedésnek adott interjúban. Lapszemle.
2014-ben a vár kápolnáját Szent Hedvig tiszteletére szentelték fel. Vasárnap a lengyel királynőre emlékeztek a Diósgyőri várban.
Négy éve színesíti városunk közéletét a Miskolci Termelői Nap, ami ezúttal ünnepi hangulatban várta az érdeklődőket. A közkedvelt helyi termelők finomságai mellett a Miskolc Dixieland Band koncertje, bábszínház, gyermekprogramok és születésnapi fagyiosztás miatt is érdemes volt kilátogatni az Erzsébet térre.
A Filharmónia Muzsikáló Udvar programja már több tízéves múltra tekint vissza Miskolcon. Eddig is belvárosi terek – a Csodamalom Bábszínház szabadtéri színpada és a Miskolci Galéria belső udvara – adott otthont ezeknek a szabadtéri koncerteknek, idén azonban – egyetlen előadás kivételével – templomkertekben, templomudvarokban csendülnek fel a nyáresti könnyűzenék.
Hagyományteremtő céllal a Filharmónia Magyarország – az Orgonapont koncertsorozathoz szervesen kapcsolódva – szombaton megtartotta az Orgonák éjszakája országos zenei programot, amihez Miskolc is csatlakozott.
On
Szeptember 6-án, pénteken a Miskolci Sörfesztiválon koncertezik a világhírű francia DJ és producer, Willy William – közölték Facebook-eseményben a szervezők.
Az ötven évvel ezelőtti Holdra szállás alapvetően átformálta a Naprendszerről és a Földről alkotott képet – mondta a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára szombaton az M1 aktuális csatornán.

Programok

-
-
Gárdonyi Park