Ugrás a tartalomra

360 lépcsőfok, 1,2 kilométer, emelkedők, 20 kg-os felszereléssel – lépcsőfutó bajnokság tűzoltóknak

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 14. csütörtök 18:05
A cél az Avasi kilátó volt. A hetedik megyei lépcsőfutó bajnokságon 20 hivatásos lánglovag mérette meg magát.
Mocsári László képgalériája!

A megye hivatásos tűzöltői most még keményebb kihívásra vállalkoztak: az avasi lépcsősoron futottak a versenyzők a hetedik lépcsőfutó bajnokságon. A több mint egy kilométeres távra három kategóriában, 20 tűzoltó vállalkozott, plusz 20 kig súllyal megpakolva. 

Tircs Gergely tűzoltó a Miskolc Televíziónak elmondta, ez legalább olyan kemény lesz, mint a húszemeletes. – Sokkal hosszabb a futam ideje, ami nagyon ki fogja venni a tüdőt és a lábat is – latolgatott a verseny előtt.

Tircs Gergely 6 perc alatt teljesítette a távot.

Egyed János címzetes tűzoltó alezredes úgy fogalmazott nagyon sok 9, 10 emeletes épület van, amit védeni kell, ahová, miután felfutnak ott még dolgozni is kell; életét menteni, tüzet oltani, egyéb műszaki beavatkozást végezni. – Tehát kell az erőnlét, kell az állóképesség, kell az, hogyha felérünk, akkor még bevethetők legyünk és tudjunk dolgozni.

A hetedik megyei lépcsőfutó bajnokságon 20 hivatásos lánglovag mérette meg magát.

– A tűzoltók életében nagyon fontos a jó erőnlét, illetve a sportos életmód, ami az egészséghez is hozzájárul, ezt a célt szolgálja ez a verseny is – emelte ki Dojcsák Dávid, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Ezúttal három kategóriában hirdettek győztest. 45 év felett Sipos László, 30 és 45 év között Tircs Gergely, 30 év alatt pedig a tiszaújvárosi Titkó Krisztián szerepelt sikerrel, aki a nap abszolút győztese címet is megszerezte.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!