Ugrás a tartalomra

50 ezer forintot kapnak a legjobb sportoló diákok

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. szeptember 23. hétfő 12:45
Évi 30-50 ezer forint támogatást kaphatnak azok a jól tanuló, jó sportoló, Miskolcon élő diákok, akik valamelyik, a városban bejegyzett sportegyesület tagjai – jelentette be a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. A pénzt a vakáció hasznos és egészséges eltöltésére fordíthatják a diákok. Az Ifjúsági Sportmecénás programra évi 30 millió forintot szán Alakszai Zoltán.

A Szent István tér a mobilitási hét programjain részt vevő több száz diáktól volt hangos, a Virágóra környéke teljesen megtelt játékosan sportoló fiatalokkal. – Miskolc jövője a fiatalok kezében van – szögezte le a fiatalokra mutatva tájékoztatója elején a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. Alakszai Zoltán egy trendi, menő várost szeretne Miskolc fiataljainak, ahol megtalálják számításukat. – Meggyőződésem, hogy egy városvezetés akkor gondolkodik felelősen, ha felelősséget vállal minden itt élő nemzedékért. A Salkaházi Sára program megteremtésével azokért vállalunk felelősséget, akik ezt a várost felépítették, az Ifjúsági programmal pedig ezt a felelősséget kiterjesztjük azokra is, akik Miskolc jövőjét alakítják – emelte ki.

Fotó: Mocsári László

Miskolc Ifjúságpolitikai programja összhangban áll az Európai Unió prioritásaival, részét képezi az oktatás, a kultúra, a sport, a szabadidő, valamint kiemelt területként a drogprevenció. Különösen a 14-19 éves korosztályra koncentrálnak, a középpontban ezen fiatalok egészséges fejlődése, érdeklődésük és tehetségük kibontakoztatása áll.

A polgármesterjelölt sorolta: bevezetnek egy mentor és pályaorientációs programot, elindítanak egy újságíróképzést, valamint bevezetnek egy influencer oktatási programot is. Lehetőség lesz a gyakorlati tapasztalat megszerzésére is. Középiskolai cserediákprogramot indítanak Miskolc testvérvárosaival, és élő kapcsolatot alakítanak ki a külhoni magyarlakta területek nagyvárosaival. Miskolc belvárosában Művészeti Központot létesítenek, ami teret ad a fiatal tehetségeknek, kortárs művészeknek.

Bevezetik az Ifjúsági Sportmecénás programot: a tervek szerint minden tanév végén a nyári szünidő eltöltésére támogatást kapnak majd a miskolci lakóhellyel rendelkező középiskolás fiatalok, akik Miskolcon bejegyzett sportegyesületben rendszeresen sportolnak és tanulmányi eredményeik is jók. Erre a programra első körben 30 millió forintot fordítanak, várhatóan 1000-1500 diák vesz majd részt benne, az egy főre jutó támogatás mértéke a legjobbaknál elérheti a 30-50 ezer forintot is.

A szenvedélybetegség és a drog elleni küzdelem szintén kiemelt elem a programban. Alakszai Zoltán elmondta, nemcsak városvezetőként, de apaként is elhívatott ebben. A korábbi prevenciós programokat egybe fognák és kiteljesítenék. Kiemelte azonban, a drogprevencióban és a drog elleni küzdelemben összefogásra van szükség a szülőkkel, az iskolákkal, a civilszervezetekkel.

A szabadidő hasznos eltöltésére szintén több programelemet hoztak létre: felállítják az Ifjúsági Tanácsot, vitaklubot indítanak, városi diák bált és sportnapot rendeznek majd, és a fiatalok igénye szerint bulihelyszíneket fejlesztenek.

A most meghirdetett alapprogram – amit a jövőben kibővítenek – hamarosan írásban is eljut minden miskolcihoz. – Ahogy már mondtam: minden fontos programunkban ki fogom kérni a helyiek véleményét. A miskolciakkal közösen fogjuk a várost irányítani 2019-2024 között. Ebben a programban és ebben a ciklusban számomra kiemelten fontos, hogy a miskolci ifjúság partnere legyen a városvezetésnek – hangsúlyozta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!