Ugrás a tartalomra

Alaptalannak találták a miskolci masszőrnő perújítását

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 18. hétfő 15:14
Perújítás elrendelését követően tartott tárgyalást a Miskolci Törvényszék az emberölés miatt folyamatban volt büntetőügyben.
Képünk csak illusztráció

A perújítással érintett jogerős ítéletben megállapított tények szerint egy miskolci szépségszalonban dolgozó vádlott 2011. augusztus 31-én egy nézeteltérésből kialakuló szóváltás hevében megölt egy idős nőt, ezért őt a bíróság 2016 őszén 16 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

A védő által utóbb benyújtott orvosszakértői vélemény tartalmára figyelemmel a Debreceni Ítélőtábla 2021 májusában elrendelte a perújítást, mert az új bizonyíték felvetette annak lehetőségét, hogy a sértett halála a jogerős ítéletben megállapítottól eltérő időpontban következhetett be, e körülmény pedig kihatással lehetett arra, hogy a vádlott a bűncselekményt abban az időpontban elkövethette-e. 

A perújítási eljárásban a törvényszék ismét kihallgatta a vádlottat, valamennyi eddig készült szakvéleményt ismertetett, illetve a szakértőket együttesen meghallgatta.

A 2021. október 18-án megtartott tárgyaláson a törvényszék a perújítást alaptalannak találta és azt végzésével elutasította. Indokolása szerint valamennyi bizonyíték – így az új szakértői vélemény – egyenkénti és összességükben való értékelése alapján arra vonható le következtetés, hogy a bűncselekményt a vádlott követte el.

A döntést az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így az eljárás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!