Ugrás a tartalomra

Aszfaltszőnyeget kapott a Cséti Ottó utca

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. november 30. szerda 19:40
A fejlesztéssel a perecesi utca lakóinak több évtizedes álma válik valósággá.

Fotók: Juhász Ákos

Aszfaltburkolatot kap a perecesi Cséti Ottó utca. Hétfőn a földmunkákkal kezdődtek, szerdán pedig már az aszfaltszőnyeg terítése is megkezdődött. A szilárd burkolat a helyiek több évtizedes igénye volt. Buczkó Istvánné lapunknak azt mondta, az út korábban olyan hullámos volt, mint a Balaton, ráadásul szárazság idején porzott, esőzésekkor pedig tele volt pocsolyával.

- Huszonöt éve lakok itt, el sem hiszem, hogy ezt is megéltem. A vejeim és az unokáim gyakran meglátogatnak, és mindig kérdezik, hogy mikor lesz már végre aszfaltozva az utca. Sosem tudtam mit mondani nekik. Egyik vőm éppen vasárnap volt itt, akkor is elhangzott a kérdés, úgyhogy ma reggel fel is hívtam, hogy hiszi, vagy sem, estére meglesz a vágyunk. Nagyon boldog vagyok – mondta Buczkó Istvánné.

Bazin Levente

A terület önkormányzati képviselője elmondta: az út aszfaltozását először 2009-ben kérvényezték a lakók, ezt azonban 2010-ben elutasították. Idén újból levelet juttattak el az önkormányzathoz, melyben kérték az út aszfaltozását.

- A fő út mellett, lakott épületekkel teli, belterületi útról van szó, így idén képviselői alapom segítségével, valamint a város támogatásával végre meg tudott valósulni ez a munka – mondta el Bazin Levente.

A Cséti Ottó utcában 205 méter hosszúságban épül meg egy három méter széles, egysávos út, és az utca elején a csapadékvíz elvezetését is megoldják, így nem fog visszafolyni a víz az utca közepére esőzések idején.

A beruházás részeként zúzottkőből szegélyt is építenek az út mindkét oldalára.

A munkálatok közel 9 millió forintból valósulnak meg, ebből 6 milliót Bazin Levente a képviselői alapjából finanszíroz, a többi városi támogatás. A kivitelező az időjárás függvényében néhány hét alatt végez majd a teljes munkával.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!