Ugrás a tartalomra

Átadták az év háziorvosa és az év asszisztense díjat

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 19. szerda 13:57
A Praktizáló Orvosok Szövetsége egy görömbölyi párosnak, Kőhalmi György háziorvosnak és Leskó Katalin asszisztensnek ítélte oda az idei díjat, amit tavaly alapítottak.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

A díjátadón Breitenbach Géza elmondta, május 19-e a háziorvosok ünnepe. – Ezt a napot néztük ki a kitüntetés átadására. A kormány fontosnak tartja az alapellátást, új struktúrát alakít ki. Most, a pandémia idején új feladatunk a védőoltások beadása, így egyre több teher van a háziorvosok vállán. Úgy érzem, sok szakmai előnye lesz az együttműködésnek – mondta el a Praktizáló Orvosok Szövetségéhez tartozó Miskolci Háziorvosok Szövetségének elnöke.

Az elismerést tavaly alapították, idén tehát már a második kitüntetetteket ünnepelték. Kőhalmi György harmincnyolc éve praktizál Görömbölyön. – Generációk nőttek fel a kezem alatt, aminek tagjaival nagyon közeli a kapcsolatom. Szeretek segíteni az embereknek, ezért lettem orvos. Nem a pénz és nem is a díjak motiválnak, hanem az, ha megoldhatom a hozzám fordulók problémáit – mondta el a doktor.

Varga Andrea alpolgármester elmondta, hihetelen nagy nyomás alatt vannak az egészségügyben dolgozók. – Az a csapatmunka, amit egy-egy egészségügyi szolgáltató elvégez, úgy teljes, hogy az asszisztensek, ápolók is az orvosok keze alá dolgoznak. 

Leskó Katalin tizenöt éve dolgozik a görömbölyi körzetben. – Az én feladatom a betegekkel való kapcsolattartás: időpontot egyeztetek, tájékoztatást adok, vért veszek, ellenőrzöm az eredményeket, valamint adminisztrálok, beutalókat és recepteket készítek elő az orvosnak – mondta el az asszisztens.

– Miskolcon a választókerületemben nincsen olyan praxis, ami betöltetlen lenne, így mindenki megkapja az orvosi ellátást – mondta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, aki szintén gratulált a díjhoz.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!