Ugrás a tartalomra

Átmenetileg leállt a lillafüredi kisvonat

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 21. szombat 11:57
A szélsőséges, csapadékos időjárás és a Bükkben tapasztalható fakidőlések miatt a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szerelvényei szombaton nem közlekednek.

Vereb István, az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. kommunikációs tanácsadója szombaton arról tájékoztatta lapunkat, hogy átmenetileg leáll a Lillafüredi Állami Erdei Vasút.

- A szélsőséges, csapadékos időjárás és a Bükkben tapasztalható fakidőlések miatt a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szerelvényei szombaton nem közlekednek - közölte.

Hozzátette, a kisvasút további közlekedéséről az időjárás függvényében születik majd döntés, amiről az Északerdő Zrt. tájékoztatja a közvéleményt.

A társaság az utasok megértését kéri, és a jelenlegi időjárási körülmények miatt az erdőjárás veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Amint arról lapunk is beszámolt, péntek este a rendőrség lezárta a Bükk irányába vezető utakat, mert fakidőlésekre számítanak a szakemberek.

Miskolc irányából, a 2505-ös úton, a település határától a Lillafüred felé vezető úton nem engednek fel járműveket ideiglenesen, továbbá Bükkszentlászló felé, a 2519-es számú utat Mexikóvölgynél szintén lezárták. Heves megye irányából Felsőtárkánynál zárták le a 2505-ös számú utat.

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott a vármegyében, a hegyvidéki szakaszokon is, ahol olyan mértékben átázott a talaj, hogy pénteken több fakidőlés is nehezítette és veszélyeztette a közlekedést.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!