Ugrás a tartalomra

Az Avasi református templom újdonságaival ismerkedtek a turisztikai szakemberek

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 08. csütörtök 17:04
Miskolc turisztikai szervezete folytatva a „Vendégségben itthon” szakmai tanulmányút sorozatot ezúttal az Avasi református templomba invitálta a szakma képviselőit.
Fotók: PH

A MIDMAR Kft. a „Vendégségben itthon” sorozat keretében időről-időre szakmai látogatást kezdeményez olyan turisztikai szereplőkhöz, attrakciókhoz, akiknek kínálata valamilyen újdonsággal bővül vagy értékei ellenére kevésbé ismert szakmai körökben. A decemberi tanulmányút a Miskolc-Avasi Református Egyházközség templomába vezetett, ahol Hangóné Birtha Melinda lelkipásztor fogadta a szakembereket. 

A lelkészasszony először az alig két hete átadott templomtörténeti kiállítást, majd az 1400-as évek végén, teljesen fából készült tetőszerkezetet mutatta be, amit még kevesen csodálhattak meg a hozzávezető lépcső átadása óta. Ezután a templom belsejéhez kapcsolódó egyháztörténeti értékeket, eseményeket mutatta be színes, informatív előadásában. A templomban található két orgona kapcsán beszélt a nagy hagyományoknak örvendő orgonakoncertekről és más műfajban megtartott zenés koncertekről vagy azok lehetőségéről. Az egyházi épület jelenleg előzetes bejelentkezés alapján látogatható csoportok számára, de jövő évben várhatóan nyitvatartási rend alapján lesznek nyitva a templom kapui - ismertette közleményében a Városháza. 

Az Árpád-kori templom különálló harangtornyával és műemlék temetőjével Miskolc egyik legjelentősebb műemléke és egyben a város egyik jelképe. A temetőben Miskolc híres polgárai nyugszanak, így a templomba és környékére – beleértve a boros hordókat rejtő pincesorokat is – vezető séták során a város rendkívül sokszínű és gazdag múltját és jelenét lehet megismerni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!