Ugrás a tartalomra

Az elmúlt hétvégén mérték a legnagyobb forgalmat a horvát autópályákon

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 01. hétfő 18:10
Az elmúlt hétvégén mérték a legnagyobb forgalmat a horvát autópályák történetében - közölte hétfőn a horvát állami autópálya-kezelő vállalat (HAC).

A cég jelentése szerint július 29. és 31. között 959 998 jármű közlekedett a HAC kezelése alá tartozó autópálya-szakaszokon és a vállalat - áfa nélkül - 53,6 millió kuna (2,8 milliárd forint) útdíjat szedett be.

A tavalyi azonos időszakhoz képest 2,2 százalékkal volt nagyobb a forgalom és egy százalékkal nagyobb a bevétel. 2019-hez viszonyítva - amely rekordévnek számított a horvát turizmusban - a forgalom 5,7 százalékkal, a bevételek 1,5 százalékkal nőttek - közölte a vállalat.

Az év elejétől július végéig a HAC több mint 35,5 millió járművet regisztrált az autópályákon. 2021 ugyanezen időszakához viszonyítva a járműforgalom 20 százalékkal, a beszedett útdíj 23 százalékkal nőtt.

Ami még fontosabb - hangsúlyozta a vállalat -, hogy 2019 első hét hónapjához  képest 8 százalékkal nőtt a járműforgalom a horvát autópályákon.

Idén - az előző két évhez hasonlóan - a turisztikai szezon támogatása érdekében nem vezettek be szezonálisan tíz százalékkal magasabb útdíjakat - emlékeztet a HAC.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!