Ugrás a tartalomra

Az entek is örülnek: egyre több az erdő a megyében

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. április 12. hétfő 10:25
Van még szép ebben a világban, már Samu is megmondta a Gyűrűk urában, biztatva a folytatásra jóbarátját, Frodót. Most épp mi ad okot az örömre? Az Északerdő fásításról szóló közleménye.

Azt írták ugyanis, hogy idén tavasszal több mint 13 hektár elegyes kocsánytalan tölgyes telepítésével járultak hozzá Borsod-Abaúj-Zemplén megye erdőinek növeléséhez. Ebben az Agrárminisztérium által meghirdetett Országfásítási Program volt segítségükre.

Emlékeztetnek egyúttal: tavaly, illetve tavalyelőtt csaknem 15-15 hektár erdőt telepítettek. 2020-ban mintegy 4,6 hektáron őshonos hazai nyarast, 10 hektáron hungarikumként számon tartott akácot ültettek, 2019-ben pedig csaknem 4 hektáron cseres és hazai nyarast, 10,7 hektáron pedig akácot – részletezték. Másfél évvel ezelőtt pedig az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából egy hektáros gyertyános-tölgyes emlékerdőt is létesített az Északerdő Zrt. a Bekénypusztai Látogatóközpont és Ökoház környezetében.

– Az erdőtelepítések során mintegy 4100 kilogramm kocsánytalan tölgy makkot, 67 000 őshonos-, valamint 83 000 akác csemetét ültettünk el. Az erdőtelepítési program elősegítése érdekében tavaly csaknem 300 hektárt érintő erdőtelepítési kivitelezési tervdokumentációt készített társaságunk külső megbízók részére, ezzel is támogatva a magyarországi erdőterületek növelését – tájékoztatott Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!