Ugrás a tartalomra

Az „Év embere” cím birtokosa lehet a miskolci Szimbiózis Alapítvány

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 30. péntek 17:50
Az RTL Híradó munkatársai idén is válogattak azok közül, akik bekerültek a kereskedelmi televízió híreibe 2022-ben, mert jó célokért, a társadalom számára is fontos ügyekben cselekedtek.
Fotó: Mocsári László (Jakubinyi László egy korábbi díjjal.)

Az energiaválság a Szimbiózis Alapítvány létét is csaknem veszélybe sodorta, de kitartanak, és folyamatosan gondolkodnak azon, hogyan újuljanak meg. Segítségkérő felhívásaikat a MIKOM médiumai is folyamatosan közölték és részesei lehettünk annak az összefogásnak, amely napok alatt megoldotta többek között az alapítvány gépjárműveinek tankolását, hogy iskolába szállíthassák naponta a rájuk bízott gyerekeket. A sok felajánlás mellett az ötszáz értelmileg akadályozott, főként autizmussal élő ember ellátásával foglalkozó alapítványnak saját erőfeszítéseket is tennie kellett, hogy anyagi helyzetét stabilizálja. Az áram-, gáz- és üzemanyagárak növekedése miatt bezárták üzemeiket, eladták terápiás állataikat, hogy a hatvan bent lakó gondozottjuk otthonát és a működésüket megvédjék. Stábunk ott jártakor éppen a ló szállító utánfutónak mondtak búcsút, de nem adják fel. Erőfeszítéseik híre a fővárosba is eljutott, az RTL televízió az Év Embere 2022 címre jelölte a Szimbiózis Alapítványt. A nyertest a közönség szavazhatja meg, a tíz jelölt közül. 

„Számunkra megdöbbentő hír volt, hogy ránk gondoltak és beválogattak. A kollégákkal mondtuk is, hogy ez olyan, mint amikor valakit beválogatnak az olimpiai keretbe a nagyágyúk közé versenyezni. Hitünk az van hozzá, és már az is megtiszteltetés, hogy a nevünk egyáltalán szóba került. Látva azt a tízfős mezőnyt, amelynek tagjai önmagukban is a társadalomnak a szimbólumai. Nagy megtiszteltetés velük együtt mutatkozni egy felületen. Lokálpatriótaként mi is hozzájárulhatunk Miskolc hírnevének növeléséhez – mondta Jakubinyi László a Szimbiózis Alapítvány kuratóriumi elnöke. Hozzátette: „Sokszor azt érezzük, hogy kevés figyelem hárul erre a vidékre földrajzilag is és a fogyatékos emberek segítésére is. Nagyon hálásak vagyunk azoknak, akik ránk gondoltak és méltónak találnának minket az Év embere kitüntetésre.” 

Az előzetesen összeállított, tíz jelöltet tartalmazó listából a győztest ezúttal is a hírműsor nézői szavazhatják meg december 21. és január 1. között. Szavazni két platformon, az RTL.hu applikáción vagy a szavazas.rtl.hu oldalon keresztül lehet.
A tízes lista szereplői, vagyis az „Év Embere” idei jelöltjei:


Marco Rossi
Dr. Máté Gábor
Egységes Diákfront és az elbocsátott tanárok
Carson Coma
20K – Húszezer önkéntes szavazatszámláló
Udvaros Dorottya
Szimbiózis Alapítvány
Migration Aid
Anafilaxiás Allergiásokért Egyesület
Lubics Szilvia


Az RTL Hírigazgatósága 2012 óta hirdeti meg az Év Embere-díjat. A jelöltek között minden évben olyanok szerepelnek, akik a kereskedelmi csatorna hírműsorának szerkesztősége szerint kitartásukkal, emberségükkel vagy teljesítményükkel példát mutatnak. Tavaly például Iványi Gábor metodista lelkész lett a győztes.

Hogy idén ki lesz a nyertes, azt a közönség szavazatai döntik majd el. Szavazni január elsején 19 óráig lehet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!