Ugrás a tartalomra

Az idei és a tavalyi díjakat is átadták

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 03. csütörtök 12:04
A Magyar vagyok rajzpályázat az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére 24 évvel ezelőtt indult az akkori 40. Sz. Általános Iskolában.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

Átadták a Komlóstetői Általános Iskola rajzpályázatának díjait szerdán. A „Magyar vagyok” című rajzversenyt eredetileg miskolci iskoláknak hirdették meg. Általában 14-16 általános és középiskola közel 300 pályaművel vesz részt ezen a rangos versenyen, a határon túli iskolák bevonásával.

A versenyt három korosztálynak (alsó- és felsőtagozat, valamint középiskola) hirdették meg, szabadon választott technikával, emlékezve a magyar történelem kiemelkedő eseményeire, köztük az 1848/49-es szabadságharcra, és mindenre, ami csak a magyar néphez köthető.

A beérkezett rajzokból a szakmai zsűri elbírálása nyomán kiállítást rendeztek a miskolci Művészetek Házában immár nyolcadik alkalommal.

A díjakat Borkuti László adta át, aki köszöntőjében egykori rajztagozatosként kiemelte, nagyon színvonalas alkotások születettek. – Tavaly elmaradt a díjátadás, de idén pótoljuk. Eredetileg csak miskolci iskolákra gondoltak a pályázat megálmodói, de a komlóstetői iskola kezdeményezésére a határon túliak előtt is megnyílt a lehetőség a pályázásra – mondta a város közművelődési és turisztikai tanácsnoka.

2020-ban 425 pályamű érkezett, ebből 59 határainkon kívülről (szlovákiai, romániai és szerbiai iskolából). Idén 46 alkotást díjazott a szakmai zsűri (11 külhoni, 39 miskolci és Miskolc környéki gyermeket), és 200 rajzot állítottak ki.

További hírek

Olvasnivaló