Ugrás a tartalomra

Az ír edző szerint a drukkerek reakciója káros lehet az Eb szereplésünkre is

telex.hu
Utoljára módosítva
2021. június 09. szerda 10:07
Az írek döbbenetes rasszizmusról beszélnek, miután a magyar drukkerek füttyel és pfujolással reagáltak a térdelésre.

Gól nélküli döntetlennel zárta a foci-Eb-re való felkészülést a magyar labdarúgó-válogatott. Az írek elleni barátságos meccs előtt a magyar válogatott játékosai nem térdeltek le a rasszizmus elleni harc jegyében, ahogyan az Eb-meccsek előtt sem fognak – mint azt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) már az írek elleni meccs napján jelezte.

Az írek azonban nem ezen döbbentek meg – a magyar játékosok a mezükön lévő „respect” feliratra mutattak –, hanem azon, hogy a magyar focidrukkerek füttyel és pfujolással reagáltak az ír játékosok gesztusára (a csapatban afrikai származásúak is vannak). A magyar szurkolók reakcióját meg lehetett nézni például a Trollfoci videójában, amit azóta valamilyen okból eltávolítottak. Kicsit kevésbé hangsúlyos a szurkolók reakciója, de itt is látható a jelenet:

Az ír játékosok és a szövetségi kapitány a meccs után arról beszélt, hogy a magyar szurkolók reakciója megdöbbentette és elkeserítette őket. „Érthetetlen, hogy kifütyültek minket” – mondta az Irish Timesnak Stephen Kenny ír szövetségi kapitány. A lap „döbbenetes, kollektív” rasszizmusról ír a meccs kapcsán. A kapitány a saját csapata térdeléséről azt mondta: „Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon-nagyon fontos üzenet. Megdicsértem a játékosainkat, amiért ezt az álláspontot képviselték.”

Kenny keményen bírálta a magyar szurkolók reakcióját. „Ez biztosan káros lehet Magyarország számára az Európa-bajnokság miatt is. (…) Ez nem igazán vet jó fényt Magyarországra és a magyar szurkolókra” – mondta.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke