Ugrás a tartalomra

Az volt a terve, hogy Miskolcon ünnepeljen

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. január 18. szombat 12:56
Éppen negyedszázada született meg Veréb Tamás énekes, aki megnyerte a Sztárban sztár negyedik évadát. Idén Miskolcon egy fergeteges koncerttel ünnepli születésnapját. A február 8-án, szombaton este 7 órakor kezdődő rendezvény a Művészetek Házában lesz.
Veréb Tamás

Hogyan értékeled ezt a negyedszázadot, hol tartasz most?

- Úgy érzem, most vagyok az utamon, és végre kezdem felismerni, hogy mi az, ami boldoggá tesz. Ehhez szükség volt erre a huszonöt évre, hiszen az a tizenöt év, amit színpadon tölthettem eddig, nagyon sokat segített abban, hogy saját magamat is megismerjem, és tudjam, hogy mi az, ami nekem fontos, és én szeretnék elérni, nem pedig mások álma és elvárása. Ezt az utat tehát szeretném folytatni.

Van-e külföldi álmod?

- Az már nem vonz, hogy Amerikába költözzek és világsztárként éljem az életemet. Ilyen álmokat nem dédelgetek. Nagyon jól érzem magam itthon. Európai szinten azonban szeretnék majd egy-egy olyan dalt vagy egy lemeznyi anyagot kihozni könnyűzenei téren, ami siker lehet. Emellett esetleg a környező országokban koncertezni.

- Milyen tevékenységeket folytatsz?

- Zenei téren vannak koprodukciós ötleteim, vannak ugyanis, akikkel szívesen dolgoznék együtt. Például a legújabb dalomat Horváth Tomi hangszereli. Ez nekem nagyon nagy öröm és megtiszteltetés, mert nagyon szeretem az ő zenéjét. Tavaly függetlenedtem a színház terén, mert szabadúszó lettem. Idén nagyon sok olyan produkcióban veszek részt, amit már én szeretnék eljátszani. Ilyen a Gyilkos ballada című előadás, amiben négyen szerepelünk: Muri Enikő, Simon Panna, Kerényi Miklós Máté és én. Úgy érzem, ez egy olyan produkció, amiben valóban ki tudok teljesedni színészként. Az Átrium mellett dolgozom a Pesti Magyar Színházban és a Veszprémi Petőfi Színházban.

- Hova lehet még fejlődni erről a szintről?

-Fejlődni mindig van hova. Iskolai szinten már nem gondolkozom továbbtanulásban, a Miskolci Zeneművészeti Egyetem elvégzése után. Most úgy érzem, megérkeztem, és mindent ki tudok használni, amit megtanultam. Más területeken igyekszem fejlődni, főleg azokon, amik a művészethez kapcsolódnak, és itt nem feltétlenül a színpadi művészetre gondolok, hanem inkább a háttérmunkákra. Koncert kapcsán szervezés, PR és marketing, amik még várnak rám. A menyasszonyommal, Klajkó Szandrával most nagyon sokat tanulhattunk erről, hiszen közösen terveztünk megnyitni egy művészeti stúdiót Budapesten. Itt egy már működő dizájnstúdió vezetését vesszük át és egészítjük ki művészeti programokkal. Versmondó és egyéb előadóesteket, monodrámák előadását, közönségtalálkozókat, divatbemutatókat fogunk szervezni. Mindezt olyan miliőben, ami adott a helyszínen, tehát festmények között. Egy összművészeti központot szeretnénk létrehozni.

- Mit szeretnél adni a közönségnek a születésnapodon?

Nagy örömömre egyre több saját zenével tudok érkezni majd a születésnapi koncertre. Most már nemcsak társszerzője vagyok a daloknak, hanem én magam írom a szöveget és a dalt is. Ez egy új dolog, amit 2019 hozott el igazán, és 2020-ban szeretnék ebben kiteljesedni. A koncerten felhangzó tizennyolc-húsz dalból már a fele a sajátom. Miután színházi területen tevékenykedem évek óta, ezért zenében az nekem óriási dolog, hogy nyolc-tíz dalt be tudok mutatni abszolút sajátomként. Ráadásul a zenekarommal érkezem, azokkal az emberekkel, akik már évek óta kísérnek engem a koncertjeimen. Nagyon érdekes fúzió lesz: kiegészülünk hangszerekkel, újféle ritmus szekcióval, latinosabb hangzással, konga és bongó dobokkal. A látványelemeknél figyeltünk a közönség összetételére, ugyanis a mi koncertjeinkre nagymamák, unokák, tinilányok, valamint színház- és könnyűzene kedvelők egyaránt járnak. Tűzzel és lézershow-val éppen ezért nem készülünk, csak minden olyan fényjátékkal, ami művészetileg minél többet hozzátesz az előadásunkhoz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!