Ugrás a tartalomra

Bajnokok Ligájába jutott a mádi erősember

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 07. szerda 11:47
Július utolsó hétvégéjén a finnországi Joensuuban méri össze tudását Európa legjobbjaival Juhász Péter.

A Strongman Champions League szervezői június végén hívták meg a mádi erősembert a sorozat finnországi állomására, a többszörös magyar bajnok Juhász Péter az Európa legjobbjait felvonultató versenyre július utolsó hétvégéjén utazik el.

– A téli holtidényben a párom segítségével készítettem egy anyagot az eddigi eredményeimről, nem csupán a versenyeken elért helyezésekről, hanem a különböző számokban elért rekordjaimról, súlyokról – idézte fel a Prémium Médiának Juhász Péter. – Úgy voltam vele, nem veszíthetek semmit, ha elküldöm ezt az anyagot a Bajnokok Ligája szervezőinek. Hónapok teltek el, nem is igazán számítottam már a megkeresésre, és most mégis itt tartunk. A szervezőkkel való egyeztetés után lefoglaltuk a repülőjegyet, megkaptam a pontos programot is, így tudom, mire készüljek. Nagy kihívás lesz, olyan kihívás, amire jó ideje vágytam.

 

„Tizennégy éve edzek, tizennégy éve hajt a vágy, hogy a nemzetközi porondon is kipróbálhassam magam. Hiszek abban, hogy mostanra érett be a dolog annyira, hogy fizikai teljesítményben és fejben is elértem azt a szintet, hogy reális legyen egy ilyen megmérettetés” – tette hozzá a mádi tűzoltó, aki nem aprózza el a célokat, szeretne a középmezőny élén végezni, és ezzel olyan teljesítményt nyújtani, ami a későbbi fordulókra is meghívót érhet.

A kétnapos versenyen összesen nyolc szám vár majd a résztvevőkre – az első napon három, a másodikon öt. Rönknyomás, felhúzás és kőgolyópakolás lesz az első nap, majd autótartás, magasba dobás, egy vegyespakolás.

– Utóbbi nekem kifejezetten menni szokott, így végre kiderülhet, hogy nemzetközi szinten mire leszek képes – mutatott rá.

 

Lesz aztán keretcipelés is lengősúllyal, majd egy újabb kőgolyóemelés, 130 kilótól horrort jelentő 245-ig. 190 kilóig húszasával emelkedik a súly, utána pedig 215 majd 245. Csak, hogy érzékeltessük: a magyar csúcs 230 kilogramm körül van.

– Ez egy húszéves rekord. Őszintén megmondom, számomra a 215 kiló a cél, ha addig eljutok – nyolcadik versenyszámként, ott is négy golyót már felpakolva –, nem lesz gyenge dolog, viszont annál kiválóbb bemutatkozás.

A júliusi verseny amolyan ugrás az ismeretlenbe Juhász Péter számára, aki azonban pont erre vágyott. – Bizakodó vagyok. Évek óta arra vágyok, hogy egy új országban, új mezőnyben, új ellenfelekkel mérhessem össze az erőmet. Plusz motivációt kaptam. A számok is fekszenek. Szeretnék az első hatban, hétben benne lenni. Ez lenne a minimumelvárás magamtól. Ha ez összejönne, esélyem lenne a mezőnyben maradni: a többi közt Portugáliában, Törökországban és Romániában lesznek még BL-versenyek az idényben.

A különleges kihívások pedig ezzel még nem értek véget. – Az edzések mellett rögvest elkezdtem fejleszteni az angoltudásomat. Akikkel beszélgettem, mind azt mondják, elengedhetetlen, hogy az ember a fizikai teljesítménye mellett a megnyilvánulásaival is minél jobban eladja magát. Sokkal nagyobb médiafigyelemmel jár együtt ez a versenysorozat, mint amihez idehaza szoktunk. Szeretnék mindenkire a lehető legjobb benyomást tenni. Úgy érzem, végre megkaptam az esélyt, amire vártam: most tudni kell élni is vele – tekintett előre a mádi kiválóság.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!