Ugrás a tartalomra

A balesetmentesen közlekedőket díjazták

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. november 29. kedd 13:54
Az eseményen azok a villamos- és buszvezetők kaptak elismerést, akik 7, 14, 21, 28 és 35 éve vezetnek balesetek nélkül.
A balesetmentesen közlekedő járművezetőket díjazta az MVK - Juhász Ákos képgalériája


Több évtizedes hagyományt követve harmincegy járművezetőt díjazott kedden a Miskolc Városi Közlekedési Zrt (MVK). Demeter Péter, az MVK vezérigazgatója az eseményen elmondta, a cég járművei egy nap alatt közel harmincezer kilométert tesznek meg Miskolcon, a teljes hálózaton, így a busz és villamosvezetők két nap alatt megkerülik a Földet.

- Mindezt 31 járművezető teszi évek, évtizedek óta balesetmentesen. A balesetmentes közlekedésért járó elismerés hétévenként kapható, egy ilyen ciklus alatt átlagosan kétszázötvenezer kilométert teljesít egy járművezető. Tehát a harmincöt év járművezetői tapasztalattal rendelkező kollégánk már 1.250.000 kilométer levezetésén van túl – mindezt balesetmentesen – mondta el a cégvezető.

Hozzátette, bár a városban sok baleset történik nap, mint nap, és ezeknek gyakran elszenvedői az MVK járművei, a villamos- és buszvezetők ezek többségében vétlenek. „A sofőrjeink számára elsődleges az emberek élete, vigyáznak a közlekedés résztvevőire, legyenek azok autósok, vagy járókelők” – tette hozzá Demeter Péter. 

Bíró Gábor egyike azoknak a buszvezetőknek, aki 35 éve vezet baleset nélkül. A cégnél harmincnyolc éve dolgozik, az MVK-nál forgalomban lévő minden korábbi és jelenlegi busztípust vezetett. Szerinte ahhoz, hogy valaki évtizedeket baleset nélkül vezessen a nagyfokú szakmai tudás mellett egy adag szerencsére is szükség van. „Sokszor mindössze egy pillanaton, egy jó kormánymozdulatnak, vagy egy fékezésnek köszönhető, hogy megelőztük a balesetet, észnél kell lenni” – tette hozzá. 


Díjazottak
7 éve balesetmentesen vezet

Balatoni Attila
Fábián Tamás
Kiss Tünde
Nagy Zoltán
Némedi Zsolt
Szadai Miklós
Vincze Sándor
Vismeg Péter Viktor

14 éve balesetmentesen vezet
Bérczi István
Búza Péter
Fekete Márk Zoltán
Molnár Zoltán
Pocsai Tamás
Tóth Tibor

21 éve balesetmentesen vezet
Benedek Zsolt
Bordás Csaba
Ferencz Balázs
Fülöp Attila
Kiss Attila
Kovács Lajos
Kovács Zsolt
Pásztor István
Remák Imréné
Tugyi Lajos
Varga György

28 éve balesetmentesen vezet
Kalmár Zsolt
Kovács Lászlóné

35 éve balesetmentesen vezet
Bercsényi László
Bíró Gábor
Hajzsó Attila
Kocsis Zoltán

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!