Ugrás a tartalomra

A balkezes férj jobb kézzel akarta megölni a feleségét 

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 21. hétfő 09:23
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 58 éves férfi ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt, aki úgy gondolta, hogy a felesége megcsalta.

Eltervezte, hogy megöli, ezért egy 30 cm hosszúságú konyhakéssel a nyakán többször megszúrta, azonban mivel balkezes volt, de azt betegsége miatt nem tudta használni, a jobb kézzel történt szúrások gyengék voltak, így csak 8 napon túli gyógytartamú sérüléseket okozott. 

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen lévő családi házukban élt feleségével. 2020. február hónaptól egy betegség következtében a bal keze lebénult, nehezen tudta mozgatni, korábban ez volt a domináns keze, innentől a gyengébb, ügyetlenebb jobb kezét használta.

Féltékeny volt a feleségére, mert szerinte megcsalta, ebből több vita is volt közöttük. Eltervezte, hogy megöli, ezért 2022. február hónap második felében az esti órákban magához vett egy 30 cm hosszúságú konyhakést, és a közös hálószobájukban a párnája alá rejtette, majd elaludt. Másnap reggel a felesége felébresztette a vádlottat, iskolába indította közös gyermeküket, majd visszafeküdt az ágyba, amikor a vádlott elővette a konyhakést, és a felé fordulva fekvő sértettet a nyakán megszúrta. A nő védekezett, megpróbálta eltolni magától a vádlott kezét, de a vádlott újból a nyakán és a hátán megszúrta összesen öt esetben, mire a sértett kimenekült a szobából és a másik lakrészben lévő lányánál bezárkózott.

A bántalmazás következtében a sértett a nyakán 8 napon túl gyógyuló szúrt, metszett sérüléseket szenvedett el, a halálos eredmény azért maradt el, mert a vádlott a jobb kezével nem tudott kellően nagy erővel szúrni. 

A cselekmény után öngyilkosságot kísérelt meg, a konyhakéssel a nyakán és a mellkasán okozott 8 napon belül gyógyuló szúrt sérüléseket. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége kizárt - írja közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!