Ugrás a tartalomra

Befrontinozva akarta lelövetni magát a miskolci férfi

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 19. kedd 09:09
Úgy próbált véget vetni az életének, hogy élettársára támadva lövésre kényszeríti a rendőröket.

Tavaly augusztus végén, Miskolcon indult az ügy egy éjszakai szórakozóhelyen. A férfi a reggeli órákban ért haza hétvégiházas területen lévő lakásába, azonban depressziós állapotba került, így terápiás mennyiségben frontin gyógyszert vett be - írja közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

A férfi pár órával később közölte az élettársával, hogy öngyilkos lesz, felvágja az ereit. Ezért több helyen késsel megvágta a csuklóját és az alkarját. Az élettársa igyekezett lebeszélni, és a 112-es segélyhívón telefonos segítséget kért, amikor is a diszpécser tájékoztatta, hogy először a rendőrök fognak kiérkezni, csak utána mennek a mentők.
A nő ezt elmondta a vádlottnak, aki ekkor úgy döntött, hogy ha kijönnek a rendőrök, akkor velük fogja magát lelövetni úgy, hogy majd eljátssza, mintha bántaná az élettársát, ehhez kést használ, és így rákényszeríti a rendőröket, hogy lelőjék.

A rendőri intézkedés során a vádlott kezdetben nyugodt magatartást tanúsított, majd váratlanul megragadta az élettársa haját, az úttest közepére vonszolta, letérdeltette, és egy 
20 cm hosszúságú konyhakést a nyakához tartva, többször felszólította a rendőröket, hogy lőjék le őt, mert különben megöli az élettársát.

A rendőrök hiába utasították a cselekmény abbahagyására, csak gázspray és testi kényszer alkalmazásával tudták lefogni és megbilincselni.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!