Ugrás a tartalomra

Behavazódott Miskolc, a közösségi közlekedés zavartalan (Frissítve!)

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. április 06. kedd 10:47
Markáns hidegfront érte el a térségünket, gyakorlatilag nemcsak a borsodi megyeszékhely, de egész Északkelet-Magyarországot fehér hólepel borította el kedd reggelre.

A lehullott csapadék nem okozott problémákat a tömegközlekedésben: az MVK Zrt. tájékoztatása szerint az autóbusz és villamosvonalakon nincs fennakadás, esetlegesen előfordulhatnak kisebb késések.

Fotó: Juhász Ákos

Az utak síkosságmentesítése folyamatos, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. és a Magyar Közút szakemberei jelenleg is dolgoznak a közutakon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás előrejelzését figyelembe véve a Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda Nonprofit Kft. újraindította a rendkívüli hóügyeleti szolgálatát.

A havazás miatt egy rakodógép, és két hóügyeletbe rendelt szórógép reggel fél 8-kor megkezdte az útvonalak szórását sóval.
 Az első szórógép a város magasabban fekvő részein lévő autóbuszvonalakon: Ómassán, Lillafüreden és Bükkszentlászlón dolgozik.
A második gép pedig a nagy forgalmú, főbb közlekedési utakon az alábbi területeken: Avas, Komlóstető, Feszty, Dóczy és Árok utca.

Ma reggel 9-től a busz- és villamosmegállók kézi síktalanítását 258 fővel kezdték meg a Városgazda munkatársai.
Amennyiben a havazás mértéke nő, úgy a rendkívüli műszaki készültséget is növelik, több szórógép üzembe helyezésével.

Az MVK Zrt. diszpécserszolgálatával folyamatosan tartják a kapcsolatot, hivatalos szervektől nem érkezett bejelentés az elmúlt időszakban.
 

Az országos előrejelzés szerint kezdetben jobbára erősen felhős, borult égre számíthatunk, majd a déli óráktól kezdve északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. A legtovább a Tiszántúlon marad felhős az ég. A csapadéksáv délkelet felé helyeződik, délelőtt még főként az északkeleti, keleti, illetve a délnyugati megyékben fordulhat elő eső, havas eső, hó, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. Máshol egy-egy zápor, hózápor nem kizárt. Az esetlegesen kialakult hóréteg gyorsan elolvad.

Az északi, északnyugati szél erős, helyenként átmenetileg viharos lesz – többek között megyénkre is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a széllökés veszélye miatt –, napközben ugyanakkor fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között valószínű. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

További hírek

Olvasnivaló