Ugrás a tartalomra

Bestiális emberölés egy üveg borért

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 14. szerda 09:27
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 33 éves férfi ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt.

A vádirat szerint a vádlott 2011-ben egy borsodi kistelepülésen élt családjával albérletben rendkívül szegényes körülmények között. Mivel nem volt rendszeres jövedelme, alkalmi munkát vállalt, de italozó életmódja miatt állandósultak pénzügyi nehézségei.

A helyzetet úgy gondolta megoldani, hogy a faluban egyedül élő 81 éves asszonytól akart pénzt szerezni, azt tervezte, hogy kirabolja, és ha kell, megöli. 2011. január végén az éjszakai órákban a nő házához ment, figyelte, hogy mikor fekszik le aludni, és amikor már elsötétedett az ingatlan, az ablakot benyomva bemászott és a házban értékek után kutatott.

Az általa keltett zajokra azonban az idős nő felébredt, mire a vádlott azonnal rátámadt, ököllel leütötte, majd a földön fekvő sértettet tovább ütlegelte, végül megragadta a nyakát és a fejét hátrafeszítve eltörte a gerincét. Ezután a lakásban gyertyát gyújtott és ennek fényénél kutatott tovább, de semmilyen értéket nem talált, végül egy üveg bort vitt el magával.

Az albérletébe érve a sértett vérével szennyezett ruházatát a tűzhelyben elégette, a bort megitta.

A sértett sérülései, amelyek az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelemmel jártak, olyan súlyosak voltak, hogy életének megmentésére valós lehetőség nem volt, a helyszínen elhalálozott.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!