Ugrás a tartalomra

Biztonságosabb lesz a Hideg sor, betömik a szeméttel teli pincéket

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 07. csütörtök 15:55
Alig több mint egy évtizede készült el a Hideg sori út, mégis indokolttá vált a felújítása. A 810 méteres útszakasz aszfaltozása tavasszal várható, de a jelenlegi előkészítő munkálatok már most okozhatnak némi fennakadást a közlekedésben – tudatta portálunkkal a városháza.
Fotók: Juhász Ákos

Mint írták, ezekben a hetekben végzi a MiVíz az ivóvízvezetékek karbantartását. Eközben az érintett domboldalon bozótirtás folyik, valamint az elhagyott pincéket betömedékelik, az illegális szemétlerakókat pedig befalazzák.

A Miskolc Holding beruházásának legfőbb célja, szerkezetileg biztonságosabbá tenni az utat, valamint szélesíteni, hogy alkalmasabb legyen a buszközlekedésre. Továbbá, biztonságossá tenni a gyalogosforgalmat, és megoldani az esővíz-elvezetést.

November végétől szünetel a beruházás – tavasszal folytatják a munkát a végleges, új aszfaltréteg felrakásával. „Mindez a Hideg sor teljes lezárásával nem jár, sem most, sem akkor, de részleges forgalomkorlátozással igen" – olvasható a kiadott közleményben.

A útfelújítások jövőre a Győri kapuban folytatódnak. Akkor a Thököly hidat erősítik majd meg, javítják a Thököly Imre utca burkolatát, és önálló kanyarodósávot alakítanak ki a Vasgyár felől a Thököly utcára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!