Ugrás a tartalomra

Bogár János 30 év után tér vissza a Sparthatlonra

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 22. szerda 22:18
A Fancsalban élő hosszútávfutó 1991-ben megnyerte a világ egyik legnehezebb és leghíresebb ultramaratoni versenyét, melyre három évtized után újra visszatérhet.

Bogár János és kísérői, Varga Ildikó, Józsa Ádám és Oertel Nándor szeptember 22-én, szerdán hajnalban indultak Athénba a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről.

A Sparthatlon rajtja szeptember 24-én, pénteken lesz Athénban, az Akropolisz lábánál, célját pedig az onnan „mindössze” 246 kilométerre található Spártában, a főtéren felállított Leonidasz király szobránál jelölik ki.

-     Örömmel tölt el, hogy 1989, 1990, 1991 után negyedszer is visszatérhetek  Görögországba, erre a fantasztikus versenyre – fogalmazott Bogár János, aki 42 esztendeje fut, ebből 33 éve ultramaratoni távokon is koptatja sportcipőit. - Nagyon, de nagyon büszke vagyok azokra a támogatóimra, leginkább futókra, akik segítségével most ismét megadatik számomra az indulás. Szívből köszönöm nekik! ️A jól bevált gyakorlat szerint egyedül készültem fel az erőpróbára, miközben mindenben számíthattam páromra, Varga Ildikóra. Harminc év után felemelő érzés lesz visszatérni a Sparthatlonra, ahol 1991-ben én voltam a férfi győztes. Ezúttal, 57 évesen nem lehet más a célom, mint a biztos célba érkezés. Közben pedig igyekszem szurkolni a népes magyar csapat tagjainak, köztük az Ózdon született, Hangonyban nevelkedett Bódis Tamásnak, akinek tiszteletére 2019-ben, az én sikeremet követő 28 év után, újra eljátszották a győztesnek járó magyar Himnuszt Spártában.

Fancsal első „Díszpolgára”

Nyitrai Péter, Fancsal polgármestere (balról), Bogár János, Varga Ildikó és Szűcs István a kitüntetés átadását követően. (Fotó: Magánarchívum)

A fancsali önkormányzat képviselő testülete nemrégiben döntött arról, hogy a hosszú évtizedek óta a településen élő Bogár János eddigi példaértékű és sikeres életútját, kimagasló sportolói pályafutását „Díszpolgári” címmel jutalmazza.  Az első alkalommal odaítélt kitüntetést szeptember 18-án, szombaton, az I. Fancsali Sport- és Egészségnap megnyitó ünnepségén Nyitrai Péter polgármester és Szűcs István, a Marathon Club Miskolc elnöke, a díjazott régi sportbarátja adta át.

További hírek

Olvasnivaló